Αmazon: Οι θέσεις εργασίας που θα αναζητήσει στην Ελλάδα

Αmazon: Οι θέσεις εργασίας που θα αναζητήσει στην Ελλάδα
epa07269321 (FILE) - Trade fair visitors pass an inflatable stand promoting amazon web services at the CeBIT computer show in Hanover, Germany, 16 March 2016 (reissued 08 January 2019). Reports on 08 January 2019 state Amazon has reached the world's most valuable company status at the close of US stock markets on Monday, 07 January 2019. Amazon eclipsed Microsoft's market value of 789 billion USD and rose to the top of list with 797 billion USD in market value. EPA/MAURITZ ANTIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέες θέσεις εργασίας φέρνει το άνοιγμα γραφείου της Amazon Web Services (ΑWS) στη χώρα μας.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εταιρεία θα αναζητήσει μεταξύ άλλων θέσεις για account managers, partner managers, solutions architects και προσωπικό υποστήριξης, ώστε να μπορούν οι πελάτες της να εξυπηρετούνται τοπικά και να επικοινωνούν με την AWS στη γλώσσα τους.

Σημειώνεται ότι ομάδες account managers, partner managers και solutions architects και άλλα στελέχη ήδη εξυπηρετούν πελάτες στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών από την ανάπτυξη και λειτουργία test environments μέχρι την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (Big Data Analytics), εφαρμογές σε περιβάλλον mobile, web και στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρηματικές εφαρμογές (business applications), εφαρμογές Internet of Things (IoT) και διαχείρισης κρίσιμων εργασιών.

H επένδυση αυτή έρχεται μερικούς μήνες μετά τη δημιουργία μιας τοποθεσίας Amazon Cloud Front Edge στην Αθήνα που ενώνει την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon Web Services.

Προηγήθηκε και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με έμφαση στη συνεργασία των δύο μερών στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων, των ψηφιακών υποδομών και της καινοτομίας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Για το άνοιγμα του πρώτου γραφείου της Amazon Web Services στην Ελλάδα και τις προοπτικές κι άλλων ανάλογων επενδύσεων στη χώρα μας, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Όπως είπε, εργάστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι και για μεγάλο διάστημα για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, ενώ επισήμανε ότι χρειάστηκε και η συμμετοχή του ίδιου του ιδρυτή του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Τζεφ Μπέζος.

Η Amazon, ανέφερε ο κ. Πατέλης, έχει τελείως διαφορετικό στιλ management από πολλές άλλες εταιρείες. Κάνει πολλές προσεκτικές, μικρές, κινήσεις και όχι μία μεγάλη. Χρειάστηκε η εμπλοκή 340 ατόμων για να έρθει η έγκριση, και ο ίδιος ο Μπέζος. Η απόφαση πάρθηκε σε διάστημα 10 μηνών, το οποίο αποτελεί χρόνο ρεκόρ για το νέο γραφείο. Η ανακοίνωση της Αmazon web services ελπίζουμε ότι δεν θα είναι η τελευταία και αποτελεί προπομπό και για άλλες μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας.