Amazon και Qualcomm φέρνουν την Alexa στα ακουστικά

Amazon και Qualcomm φέρνουν την Alexa στα ακουστικά

Η Qualcomm θα κυκλοφορήσει μία πληθώρα ακουστικών Bluetooth που κάθε κατασκευαστής θα μπορεί να να ενσωματώσει την Alexa απευθείας στη συσκευή.

Η παγκοσμίου φήμης κατασκευάστρια εταιρεία Microchip, η Qualcomm, θα συνεργαστεί στενά με την Amazon για να διαδώσει τη χρήση του φωνητικού βοηθού Alexa στα ασύρματα ακουστικά, ανέφεραν σε κοινή δήλωση οι δύο γίγαντες της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το κοινό δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες: «Η Qualcomm θα κυκλοφορήσει μία πληθώρα ακουστικών Bluetooth που κάθε κατασκευαστής θα μπορεί να να ενσωματώσει την Alexa απευθείας στη συσκευή. Δηλαδή όταν το ακουστικό θα αντιστοιχιστεί με την εφαρμογή του τηλεφώνου, οι χρήστες θα μπορούν να μιλούν με τον φωνητικό βοηθός πατώντας απλά το κουμπί στα ακουστικά.

Η λειτουργικότητα θα είναι παρόμοια με τα ασύρματα ακουστικά AirPods της Apple, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις συσκευές για να μιλήσουν με τον φωνητικό βοηθό Siri της Apple.

Η Google, η Amazon και η Alphabet, των οποίων οι φωνητικοί βοηθοί συναντιούνται συχνότερα στα έξυπνα ηχεία για το σπίτι, πλέον κάνουν το μεγάλο βήμα και μπαίνουν δυναμικά στο χώρο των ασύρματων ακουστικών bluetooth, και όχι μόνο.

Οι μάρκες Bose και Jabra διαθέτουν ήδη ενσωματωμένη την Alexa στις συσκευές τους, επίσης και η Sony δήλωσε πριν λίγο καιρό πώς θα παρέχει στο ευρύ κοινό μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που θα καταστήσει ορισμένα μοντέλα ακουστικών να είναι συμβατά και να λειτουργούν με την Alexa.

Ο Βοηθός Google μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ακουστικά της Bose, της JBL και της Sony, μαζί με τα Pixel Buds της Google.

Η συνεργασία με την Qualcomm θα μπορούσε να επεκτείνει με επιτυχία αυτό το πολύπλοκο εγχείρημα που σχεδιάζει η Amazon. Η Qualcomm έχει αναπτύξει ένα εξελιγμένο κύκλωμα στα chip της όπου οι κατασκευαστές ακουστικών θα μπορέσουν να ενσωματώσουν στη συσκευή τους την Alexa, διότι μέχρι πρότινος αυτή η προσπάθεια επιτυγχανόταν μόνο με διάφορες πατέντες που δεν ενδείκνυνται για σοβαρή χρήση και για το κύρος της των εταιρειών.

«Αυτή αυτή η ιδιαιτερότητα στα ακουστικά Bluetooth θα μειώσει ριζικά το κόστος και το χρόνο κατασκευής τους», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Anthony Murray, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής μουσικής για την Qualcomm.