Amgen Hellas: Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους μας

Amgen Hellas: Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους μας
Η παρουσία της Amgen Hellas μεταξύ των πιο Αξιοθαύμαστων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εμπιστοσύνης και του σεβασμού ολόκληρης της αγοράς.

Στην Amgen, εργαζόμαστε καθημερινά για να υπηρετήσουμε συνανθρώπους μας που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες μέσω της ανακάλυψης και ανάπτυξης  καινοτόμων θεραπειών. Χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως η προηγμένη ανθρώπινη γενετική, η βιοτεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη επιδιώκουμε να αποκωδικοποιήσουμε την πολυπλοκότητα της κάθε ασθένειας, και να κατανοήσουμε τα θεμελιώδη στοιχεία της ανθρώπινης βιολογίας. Η πεποίθηση μας είναι πως η ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση ακάλυπτων ιατρικών αναγκών έχει θετικό αποτύπωμα όχι μόνο στην ζωή των ασθενών αλλά επίσης στην οικονομία και στην κοινωνία.

Κάθε διάκριση της Amgen Hellas επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι το πάθος μας και η αφοσίωσή μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Γιατί όλα ξεκινούν από τους ανθρώπους μας: Ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ομάδα μας κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει ενωμένη αλλά και να εξελιχθεί περισσότερο, αποδεικνύοντας πως η επιτυχία κρύβεται στη δύναμη του “μαζί”. Η βράβευση μας μεταξύ των πιο Αξιοθαύμαστων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα για 2 συνεχή έτη, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως η επιτυχία προέρχεται μόνο από ένα χώρο εργασίας που ενθαρρύνει την διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη, την ομαδικότητα, τη συνέπεια και την εμπιστοσύνη. Γι αυτό και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους μας σε ένα περιβάλλον που ο κάθε ένας μπορεί να είναι ο εαυτός του και να απολαμβάνει πραγματικά αυτό που κάνει!

Το έργο που επιτελούν οι άνθρωποι μας είναι σημαντικό, καθώς η συμβολή τους στην πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες τους είναι ουσιαστική. Και αποτελεί πρόκληση που γίνεται ολοένα δυσκολότερη καθώς τα συστήματα υγείας αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν το κόστος που επιφέρει η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών που βιώνουμε σήμερα προβάλουν εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών σε αυτές. Στην χώρα μας τα εμπόδια αυτά είναι οικονομικής φύσεως και έχουν την μορφή αυξημένης οικονομικής συμμετοχής των ασθενών στο κόστος των θεραπειών τους, και εξοντωτικών οριζόντιων υποχρεωτικών επιστροφών που επιβάλλονται στις φαρμακευτικές εταιρίες. Επιστροφών που αυξάνονται διαρκώς την τελευταία δεκαετία και σήμερα ξεπερνούν το 60% των πωλήσεων των φαρμακευτικών εταιριών.

Καθώς λοιπόν το σύστημα υγείας της χώρας μας καθυστερεί να αναμορφωθεί, να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αλλά και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχουν οι εξελίξεις στην φαρμακευτική βιοτεχνολογία, στην ανάλυση δεδομένων, στην τεχνητή νοημοσύνη και στην γενετική εμείς αγωνιζόμαστε να βρίσκουμε λύσεις για τους ασθενείς στη χώρα μας. Η προσπάθεια μας όμως δεν πρέπει και  δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εθνική μας στρατηγική στο χώρο της υγείας. Οι υποχρεωτικές επιστροφές που νομοθετήθηκαν ως ένα πρόσκαιρο μέτρο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας απειλούν πλέον την βιωσιμότητα των φαρμακευτικών εταιριών και οφείλουν να αντικατασταθούν από ένα δίκαιο σύστημα. Το οποίο θα αποτιμά την επιπρόσθετη αξία που προσφέρουν οι καινοτόμες θεραπείες τους ασθενείς και που θα διαχειρίζεται καλύτους τους πόρους του.

Για να επιτευχθεί το δύσκολο αυτό εγχείρημα της αναβάθμισης του συστήματος υγείας ο μόνος δρόμος είναι ο ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος ανάμεσα στην πολιτεία, την ιατρική κοινότητα, την φαρμακευτική βιομηχανία και φυσικά των συλλόγων ασθενών με στόχο τη δημιουργία ενός από κοινού συμφωνηθέντος πλάνου άμεσων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μεταρρυθμίσεων. Μόνο έτσι θα επέλθει σταθερότητα και περαιτέρω ανάπτυξη στην φαρμακευτικό κλάδο με οφέλη για την υγεία του πληθυσμού της χώρας, την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της οικονομίας. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε μεταφέροντας την εμπειρία από τα συστήματα υγείας περισσότερων από 100 χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε!