Άμυνες στους πωλητές επιχειρεί να βγάλει το Ελληνικό Χρηματιστήριο

Άμυνες στους πωλητές επιχειρεί να βγάλει το Ελληνικό Χρηματιστήριο
Γενική άποψη από το κτίριο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020. Ράλι καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά ακολουθώντας την έντονη ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών στον απόηχο των ενθαρρυντικών μηνυμάτων από την κλινική μελέτη της Pfizer για το εμβόλιο. Το θετικό κλίμα υποστηρίζεται από την αναβάθμιση- έκπληξη της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody΄s η οποία έχει οδηγήσει σε πρωτοφανές ράλι και τα ελληνικά ομόλογα. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάχη να μην παρασυρθεί ο Γενικός Δείκτης, στον απόηχο των μεγάλων απωλειών στα διεθνή Χρηματιστήρια παρά την προσπάθεια της UBS να διασώσει την Credit Suisse.

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγοράς, οι οποίες υποχωρούν παρά τη συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS, ενώ η μετοχή της Credit Suisse καταγράφει βουτιά άνω του 60%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.015,43 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,47%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,69 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,40%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΗΜΕ (+1,68%), της Jumbo (+0,66%) και της Aegean Airlines (+0,42%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-2,55%), της Elvalhalcor (-1,90%), της Εθνικής (-1,76%), της Μυτιληναίος (-1,75%) και της Motor Oil (-1,67%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+0,67%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,34%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-1,73%) και των Τραπεζών (-1,53%).

Ανοδικά κινούνται 14 μετοχές, 54 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Δομική Κρήτης +5,08% και CPI +3,41%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Alpha Αστικά Ακίνητα -8,01% και Νάκας -6,30%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: