ΑΜΒΥΞ: Ενισχύει την παρουσία της στην κατηγορία του κρασιού

ΑΜΒΥΞ: Ενισχύει την παρουσία της στην κατηγορία του κρασιού
Η εταιρεία επενδύει στον μετασχηματισμό της, σε νέες στρατηγικές συνεργασίες και στην κατηγορία του κρασιού.

Στα χέρια της ΑΜΒΥΞ, την ιστορική και μεγαλύτερη εταιρεία αντιπροσώπευσης και διανομής αλκοολούχων ποτών εμπιστεύτηκε η βρετανική Fevertree Drinks Plc τα προϊόντα της αναγνωρίζοντας τον στρατηγικό συνεργάτη που θα τη βοηθήσει να διεισδύσει αποτελεσματικά στην ελληνική αγορά.

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία ενισχύει ακόμη περισσότερο τη δυναμική της επενδύοντας στον μετασχηματισμό της, σε νέες στρατηγικές συνεργασίες και στην κατηγορία του κρασιού.

«Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση αλλά το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζουμε είναι σύγχρονο, μοντέρνο, κατά τα πρότυπα πολυεθνικής με πολλά και διαφορετικά τμήματα. Παράλληλα, χρησιμοποιούμε ότι πιο high end λογισμικό υπάρχει για να αναπτυχθούν οι πωλήσεις και να έχουμε μεγαλύτερο αποτέλεσμα» ανέφερε ο Ευστάθιος Σάλτας, Oenotheque Manager στην ΑΜΒΥΞ.

Ο τζίρος της ΑΜΒΥΞ το 2022 έκλεισε στα 145 εκατομμύρια ευρώ με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και 55 εκατομμύρια ευρώ να αποδίδονται ετησίως σε άμεσους και έμμεσους φόρους.

«Διαθέτουμε ένα μεγάλο δίκτυο διανομής, με φυσική παρουσία πωλητών σε 25 πόλεις στην Ελλάδα, καλύπτοντας από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Κεφαλονιά μέχρι τη Σάμο. Στο τμήμα πωλήσεων απασχολούνται 80 άτομα, έχουμε ιδιόκτητη αποθήκη 7 στρεμμάτων στον Μαρκόπουλο που διαθέτει 22,5 εκατομμύρια φιάλες ετησίως» πρόσθεσε.

Αέρας ανανέωσης

Επενδύοντας στην επόμενη μέρα, η διοίκηση της ΑΜΒΥΞ πριν από τρία χρόνια έθεσε καινούριους στρατηγικούς στόχους, προκειμένου η εταιρεία να αναπτυχθεί και στο κρασί κάτι που φρέναρε η πανδημία αλλά πλέον το εν λόγω τμήμα ξεκίνησε να στήνεται κανονικά.

Στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της βρίσκονται 650 κωδικοί, 20% εκ των οποίων πραγματοποιούν και το 85% του τζίρου. Το μείγμα αποτελείται από : 45% spirits, 26% champagne & sparkling wine, 16% κρασιά , 11% μη αλκοολούχα και 2% μπύρες.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι είμαστε μια εταιρεία με μεγάλο expertise στο σκληρό ποτό, αλλά ο μισός τζίρος προέρχεται ουσιαστικά από το κρασί. Οι προβλέψεις για την κατηγορία του κρασιού τα επόμενα χρόνια το τοποθετούν στο 47% του τζίρου μας. Θέλουμε να συγκαταλεγόμαστε στις καλύτερες εταιρείες κρασιού στην Ελλάδα με διευρυμένο προιοντικό χαρτοφυλάκιο, δεξιότητες οργανισμού και κλίμακα λειτουργίας».

Όπως εξήγησε ο κ. Σάλτας, για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται γεωγραφική διασπορά, διαφορετικά στυλ κρασιού και ένα ευρύ φάσμα τιμών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στρατηγικές συνεργασίες με Alpha estate, terrazas, cloudy bay, κτήμα παλιβού, κτήμα κοκοτός, moraitis estate, και Βορράστρι.

«Το Κτήμα ΑΛΦΑ παραμένει η κορωνίδα μας. Ξεχωρίζουν από τον τρόπο που καλλιεργούν μέχρι το πώς οινοποιουν και την επιστημονική γνώση που χρησιμοποιούν. Το Βορράστρι είναι ένα δημιούργημα της ΑΜΒΥΞ που προέκυψε μέσα από την επιλογή συγκεκριμένων σταφυλιών και αναλαμβάνουμε από την οινοποιηση μέχρι και το packaging. Τα αμπέλια είναι στην ορεινή Αιγιάλια και το τελικό προϊόν είναι σε τιμή πολύ οικονομική με σκοπό να μπει σε ποτήρι στα μπαρ. Η παραγωγή του Βορράστρι για το 2023 θα είναι 100.000 φιάλες».

Μέσα από τη νέα αυτή πρόταση , ο απώτερος στόχος είναι να εκπαιδευτεί το κοινό να φύγει από την χύμα κατηγορία και να περάσει σε πιο ποιοτικά και ταυτόχρονα value for money κρασιά. Παράλληλα, αξιοποιούνται brand ambassadors για να προωθείται το κρασί καλύτερα.

Να σημειωθεί ότι το Κτήμα ΑΛΦΑ πάραξε 1,2 εκατομμύρια φιάλες το 2022, ενώ σε ότι αφορά τη σαμπάνια σε αξία στην Ελλάδα άγγιξε, τη χρονιά που μας πέρασε, τα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο για το ποιο είναι το ποτό που παγκοσμίως θεωρείται ανερχόμενο είναι η τεκίλα! Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο που δείχνει ότι το 85% της κατανάλωσης ποτών στη χώρα μας -και λόγω του υψηλού τουρισμού -βρίσκεται στο HO.RE.CA. Πολύ ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται το προσέκο και το Moschato d’ Asti.

Πράσινη φιλοσοφία

«Το 45% του στόλου των αυτοκινήτων είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά και ο στόχος είναι να φτάσουμε τα επόμενα χρόνια το 70%. Αυτή τη στιγμή έχουμε 11 φορτηγά και θέλουμε να τα μετατρέψουνε σε ηλεκτρικά, να έχουμε μηδενική εξάρτηση από το καύσιμο» επεσήμανε ο κ. Σάλτας.

Αναφερόμενοι στα νέα επενδυτικά πλάνα τόνισε ότι η ψηφιοποίηση της εταιρείας τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία και θα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: