Αν οδηγείτε Mini Cooper πρέπει σίγουρα να διαβάσετε αυτό

Αν οδηγείτε Mini Cooper πρέπει σίγουρα να διαβάσετε αυτό
Photo:

Η εταιρεία ανακαλεί ορισμένα μοντέλα λόγω προβλημάτων στο υδραυλικό τιμόνι.

Η BMW ανακοίνωσε ότι ανακαλεί ορισμένα μοντέλα Mini Cooper εξαιτίας ενός προβλήματος που εντόπισε στη λειτουργία του υδραυλικού τιμονιού.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα αφορά ορισμένα Mini Cooper και Mini Cooper S από το 2002 έως το 2005. Τα οχήματα αυτά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προσωρινή ή μόνιμη απώλεια του συστήματος  ηλεκτρο-υδραυλικής υποβοήθησης. Οι οδηγοί τους θα μπορούν να χειριστούν κανονικά το όχημα, αλλά καταβάλλοντας πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από ό,τι πριν.

Στις ΗΠΑ η αρμόδια υπηρεσία Ασφαλείας Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων διεξήγαγε ελέγχους σε οχήματα της BMW μετά από διαμαρτυρίες οδηγών. Από τις 339 αναφορές που υπήρξαν, καταγράφηκαν πέντε ατυχήματα και τρεις πυρκαγιές σε οχήματα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία απάντησε αρχικά στις εξελίξεις επεκτείνοντας κατά 13 χρόνια ή 130.000 χιλιόμετρα την εγγύηση των υδραυλικών συστημάτων οδήγησης, όμως οι αμερικανικές αρχές διέταξαν την ανάκληση των αυτοκινήτων από την 1η Δεκεμβρίου.

Η υπόθεση αφορά μόνο για τις ΗΠΑ 86.000 οχήματα και η BMW ενημερώνει τους οδηγούς με προσωπικές επιστολές. Όπως έγινε γνωστό, κάθε διόρθωση θα γίνεται δωρεάν.