Αναχαιτίσθηκαν τουρκικά αεροσκάφη που επιχείρησαν να παρακωλύσουν την επιστροφή ελληνικών F-16 από την Κύπρο

Αναχαιτίσθηκαν τουρκικά αεροσκάφη που επιχείρησαν να παρακωλύσουν την επιστροφή ελληνικών F-16 από την Κύπρο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, 6 ελληνικά F-16 συμμετείχαν σήμερα στην τετραμερή άσκηση EUNOMIA, που εξελίσσεται στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, με τη συμμετοχή εναερίων και ναυτικών μέσων από την Ελλάδα, την Κύπρο τη Γαλλία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ελληνικά F-16 δεν έγιναν αντιληπτά από την Τουρκία κατά την κίνηση τους προς την Κύπρο όπου εκτέλεσαν αντικείμενα της άσκησης.

Κατά την επιστροφή τους, στην 115 πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, περί τις 11:30 το πρωί, αντίστοιχα τουρκικά αεροσκάφη επιχείρησαν να παρακωλύσουν την κίνηση τους. Ωστόσο παρενέβησαν ελληνικά F-16 που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή που προχώρησαν στην άμεση αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

H τετραμερής αεροναυτική άσκηση «ΕUΝΟΜΙΑ» συνεχίζεται για δεύτερη μέρα ανοικτά της Κύπρου και συγκεκριμένα στην περιοχή νοτιοδυτικά της Πάφου.  Το υπουργείο Άμυνας Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της άσκησης, η οποία ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 27/08.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ