Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο της Air France

Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο της Air France

 Για "εσφαλμένο συναγερμό " μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France σχετικά με το αντικείμενο που εντοπίστηκε στο αεροσκάφος της.

Πτήση της αεροπορικής εταιρίας Air France προερχόμενη από τον Μαυρίκιο άλλαξε πορεία και πραγματοποίησε με ασφάλεια αναγκαστική προσγείωση στην πόλη-λιμάνι της Κένυας Μομπάσα αφού το πλήρωμα ενημέρωσε τον πιλότο για ένα ύποπτο δέμα που εντόπισε σε μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κένυα.

Ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 777 –με προορισμό το Παρίσι– στο οποίο επέβαιναν 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (21:37 του Σαββάτου ώρα Γκρίνουιτς, 23:37 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

“Ειδικοί για τις βόμβες από το Πολεμικό Ναυτικό και τη DCI (Διεύθυνση Ποινικών Ερευνών) εξετάζουν το δέμα για να προσδιορίσουν εάν περιέχει εκρηκτικά”, δήλωσε ο Μπόινετ.

 Για “εσφαλμένο συναγερμό ” μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France σχετικά με το αντικείμενο που εντοπίστηκε στο αεροσκάφος της

O διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας της Γαλλίας Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι ο ύποπτος μηχανισμός που εντοπίστηκε στην πτήση AF463 και προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του γαλλικού αεροσκάφους στην Κένυα, ήταν εσφαλμένος συναγερμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο μηχανισμός αυτός δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο για το αεροσκάφος ούτε για τους επιβάτες του.

“Όλες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το αντίκειμενο δε μπορούσε να προκαλέσει μια έκρηξη ή να καταστρέψει ένα αεροσκάφος, αλλά ήταν ένας συνδυασμός χαρτονιών, φύλλων χαρτί και ενός χρονοδιακόπτη” εξήγησε ο ίδιος.

“Επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό” τόνισε.

Επισήμανε ότι η Air France βρίσκεται σε επαφή με τις εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας προκειμένου να ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Η πτήση της αεροπορικής εταιρίας Air France προερχόμενη από τον Μαυρίκιο άλλαξε πορεία και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Μομπάσα της Κένυας μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος σε τουαλέτα του αεροσκάφους.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti οι αρχές του διεθνούς αεροδρόμιου της Κένυας απέσυραν τη λέξη «βόμβα» από την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά με το περιστατικό με το αεροσκάφος της Air France.

Νωρίτερα σήμερα, η αεροπορική αρχή είχε ανακοινώσει ότι οι ειδικοί των μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της Κένυας είχαν ανακαλύψει έναν εκρηκτικό μηχανισμό εντός του Boeing 777 που είχε απογειωθεί από το Μαυρίκιο με προορισμό το Παρίσι με 473 επιβαίνοντες.

«Επιβεβαιώνουμε ότι αεροσκάφος της Air France από το Μαυρίκιο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Moi έπειτα από πληροφορίες σχετικά με ένα ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε εντός του αεροσκάφους» επισήμαναν οι αρχές του αεροδρομίου σε μια ανακοίνωση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.