Ανακαλύπτοντας ξανά το νοσοκομείο στη σύγχρονη εποχή της ανισότητας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς χτίζεις το νοσοκομείο του μέλλοντος- όχι μόνο με έξυπνα γκάτζετ και τεχνολογία αιχμής, αλλά με τη βοήθεια γενικότερα των κοινοτήτων- προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκτεταμένες ιατρικές ανισότητες που επισημαίνονται από την πανδημία του κορωνοϊού;

του Sy Mukherjee

Το Fortune και η IBM Watson Health συνέταξαν μια νέα λίστα με τα 100 κορυφαία νοσοκομεία των ΗΠΑ. Με βάση 11 σημαντικά κριτήρια, όπως τα κλινικά αποτελέσματα, η εμπειρία του ασθενούς και η χρηματοοικονομική υγεία, μεταξύ άλλων, η λίστα αυτή προσπαθεί να αναδείξει τους παρόχους υγείας που υπηρετούν πράγματι τους ασθενείς και τις κοινότητες, ακόμα κι αν δεν έχουν ένα αναγνωρίσιμο εμπορικό σήμα.

Στα πλαίσια της δημοσιοποίησης της συγκεκριμένης κατάταξης, ο αρχισυντάκτης της αμερικανικής έκδοσης του Fortune, Clinton Leaf, συνομίλησε με ειδικούς του κλάδου όπως οι Dr. Kyu Rhee, αντιπρόεδρος της IBM και επικεφαλής υγείας, Dr. Aletha Maybank, αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, Nancy Brown, διευθύνουσα σύμβουλος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, και David Entwistle, πρόεδρος και CEO της Stanford Health Care.

Το βασικό ερώτημα της συζήτησης ήταν το εξής: πώς χτίζεις το νοσοκομείο του μέλλοντος- όχι μόνο με έξυπνα γκάτζετ και τεχνολογία αιχμής, αλλά με τη βοήθεια γενικότερα των κοινοτήτων- προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκτεταμένες ιατρικές ανισότητες που επισημαίνονται από την πανδημία του κορωνοϊού;

Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ότι τα νοσοκομεία και η ιατρική κοινότητα καθυστέρησαν να υιοθετήσουν μια πιο ολιστική άποψη της υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικοοικονομικών παραγόντων που μπορούν να έχουν βαθιά επίδραση στον τρόπο με τον οποίο τα μέλη των μαύρων κοινοτήτων αλληλεπιδρούν με το σύστημα.

«Πώς αντιμετωπίζουμε τα συστήματα εκείνα που γνωρίζουμε ότι ζημιώνουν τους ασθενείς μας; Ρατσισμός, ταξικές διακρίσεις, σεξισμός, όλα αυτά τα πράγματα που ξέρουμε ότι επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Η δουλειά μου αφορά το πώς κάνεις αυτές τις αδικίες ορατές. Ο Covid έκανε ορατές πολλές απ’ αυτές τις αδικίες σε περισσότερους ανθρώπους» τόνισε η Maybank.

Η μετατροπή αυτής της συνειδητοποίησης σε δράση απαιτεί μια πολύπλευρη προσέγγιση, «που περνάει μέσα από την κατανόηση της κοινότητας» ανέφερε ο Rhee. Η εμβάθυνση στις πληροφορίες της τοπικής κοινότητας είναι θεμελιώδες ζήτημα εμπιστοσύνης. Και αυτό το είδος της εμπιστοσύνης πηγάζει από την καλύτερη εκπαίδευση των γιατρών και μια πιο εκλεπτυσμένη προσέγγιση για την ενσωμάτωση επιτόπιων πληροφοριών στο επιχειρηματικό μοντέλο ενός νοσοκομείου.

Σχετικά άρθρα