Ανακάμπτει η τιμή του Bitcoin – Πάνω από τη ζώνη των 40.000 δολ., έπειτα από πτώση 30%

Ανακάμπτει η τιμή του Bitcoin – Πάνω από τη ζώνη των 40.000 δολ., έπειτα από πτώση 30%
pexels

Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 40.000 δολ. βρίσκεται το Bitcoin, που συνεχίζει να κινείται ανοδικά με την «υιοθέτηση», τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, βιώσιμων και πιο πράσινων πρακτικών σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των εξορύξεων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε νωρίτερα άνοδο μέχρι 7,6%, στα 40.501 δολάρια, ενώ ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto ενισχύθηκε κατά 12%, με το Ether να ακολουθεί την άνοδο. Σημειώνεται ότι ο δείκτης είχε μία από τις χειρότερες αποδόσεις του την περασμένη εβδομάδα, με τον Μάιο να καταγράφεται πτώση 30%.

Υπενθυμίζεται πως το τo Νέο Συμβούλιο Εξορύξεων Bitcoin, αφού ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να προβεί σε αλλαγές σε ό,τι αφορά το λογισμικό που χρησιμοποιείται, έχει ως σκοπό την υιοθέτηση πιο βιώσιμων και «πράσινων» πρακτικών προκειμένου οι εξορύξεις να αποκτήσουν περιβαλλοντικό πρόσημο.

Το συμβούλιο, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Elon Musk και τον διευθύνοντα σύμβουλο της MicroStrategy Michael Saylor, κατά τ’ άλλα, θα σεβαστεί τη φύση του Βitcoin, χωρίς να ενθαρρύνει τη διάκριση μεταξύ των λεγόμενων «καθαρών» και «βρώμικων νομισμάτων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Argo Blockchain, Peter Wall.