Ανακάμπτουν τα luxury brands – Άλμα στις πωλήσεις της Gucci το δ’ τρίμηνο του 2021

Ανακάμπτουν τα luxury brands – Άλμα στις πωλήσεις της Gucci το δ’ τρίμηνο του 2021
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άλμα πραγματοποίησαν οι πωλήσεις της Gucci το δ’ τρίμηνο του 2021, καθώς το μεγαλύτερο brand της Kering SA προσείλκυσε τα βλέμματα του αγοραστικού κοινού, φτάνοντας έτσι σε προπανδημικά επίπεδα

Ειδικότερα, η κυκλοφορία, στα τέλη Σεπτεμβρίου, της συλλογής «Aria» βοήθησε να υπάρξει buzz και πωλήσεις. Θετικά συνέβαλε και η ταινία «House of Gucci», με πρωταγωνίστρια τη Lady Gaga. 

Με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Marco Bizzarri και τον Creative Director Alessandro Michele, η Gucci αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων της Kering και σχεδόν τα τρία τέταρτα των κερδών της.

Η αύξηση των εσόδων της Gucci «είναι σημαντική καθώς τερματίζει ένα σερί κακής απόδοσης έναντι των ανταγωνιστών της», δήλωσε ο Luca Solca, αναλυτής της Sanford C. Bernstein.

Στο μεταξύ, η Kering βοηθήθηκε επίσης από την απόδοση του brand Yves Saint Laurent, τα έσοδα του οποίου αυξήθηκαν κατά 47%, ξεπερνώντας όλες τις άλλες μεγάλες μάρκες του ομίλου.

«Είμαστε σίγουροι ότι η δυναμική το 2022 θα ενταθεί και τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Kering, Francois-Henri Pinault.

Τα αποτελέσματα της Kering αποτελούν ένδειξη ότι οι πωλήσεις στα luxury brands ανακάμπτουν. Σημειώνεται πως η ανταγωνιστική LVMH SE τον περασμένο μήνα ανέφερε ετήσια έσοδα ρεκόρ, βοηθούμενη από την αυξανόμενη ζήτηση για τσάντες Louis Vuitton και δαχτυλίδια Tiffany.

Αποτελέσματα

Τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έσοδα της Kering για το 2021 αυξήθηκαν κατά 60% στα 5,02 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι εκτίμησης 4,77 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ερωτηθείς για τις δυνατότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών, ο Duplaix είπε ότι η προτεραιότητα για τον όμιλο είναι να αναπτυχθεί οργανικά, ωστόσο, όπως είπε, η Kering έχει επίσης την οικονομική δύναμη να πραγματοποιήσει εξαγορές (πέρυσι αγόρασε τη δανική μάρκα γυαλιών Lindberg).