Ανακάμπτουν τα McDonald’s στην ελληνική αγορά

Αύξηση πωλήσεων για τη licencee της McDonald’s, την Premier Capital plc, με την Ελλάδα να καταγράφει ποσοστό 16%.

Αύξηση πωλήσεων κατά 14,5% παρουσίασε η Premier Capital plc, licencee της McDonald’s σε έξι ευρωπαϊκές αγορές με έδρα τη Μάλτα, φτάνοντας τα 263 εκατ. ευρώ για τη χρονιά που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε όλες τις αγορές καταγράφηκε αύξηση στον κύκλο εργασιών επιβεβαιώνοντας τη συνεχή ανοδική πορεία του ομίλου.

Χάρη σε μια ομάδα 7.500 ανθρώπων στις Βαλτικές χώρες (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία), την Ελλάδα, τη Μάλτα και τη Ρουμανία, η Premier Capital εξυπηρέτησε 112 εκατομμύρια πελάτες πέρυσι, 7 εκατομμύρια περισσότερους από το 2016, θέτοντας νέα υψηλά ρεκόρ για τον όμιλο.

Πιο συγκεκριμένα, το 2017, ο όμιλος κατέγραψε λειτουργικά κέρδη της τάξης των 23,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά προ φόρων αποτελέσματα, μετά από επενδύσεις και χρηματοοικονομικά κόστη, διαμορφώθηκαν σε 20 εκατ. ευρώ έναντι των 16,5 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους. Τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου για το 2017 ανήλθαν σε 47,6 εκατ. ευρώ.

Όλες τις αγορές σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων, με την Ελλάδα να καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό 16% σε σχέση με το 2016 και ακολουθούν η Ρουμανία (15,7%), Λιθουανία (14,8%), Εσθονία (12,2%), Λετονία (10,4%) και Μάλτα (10,3%).

Μέσα στο 2017, η Premier Capital συνέχισε να αναπτύσσει το δίκτυό της με τη δημιουργία συνολικά επτά εστιατορίων, ένα στην Ελλάδα, δύο στη Λιθουανία και τέσσερα στη Ρουμανία, ενώ ανακαινίστηκαν πέντε εστιατόρια στη Ρουμανία.

Ο όμιλος παρουσιάζει θετική εικόνα στη συνολική δραστηριότητά του σε όλες τις αγορές. Στις Βαλτικές χώρες, τη Μάλτα και τη Ρουμανία το brand McDonald’s παραμένει ηγέτης στην αγορά της μαζικής εστίασης, ενώ το μερίδιο αγοράς και ο αριθμός των πελατών αυξάνεται σταθερά, ακολουθώντας τη συνεχώς βελτιούμενη ποιότητα των υπηρεσιών.

Στην Ελλάδα, παρά τον έντονο ανταγωνισμό από τοπικά και διεθνή brands αλλά και το οικονομικό περιβάλλον που παραμένει απαιτητικό, η Premier Capital πέτυχε σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων και του μεριδίου αγοράς της.

Για το 2018, η Premier Capital σχεδιάζει τη δημιουργία δέκα νέων εστιατορίων στις έξι αγορές της, ενώ συνεχίζει το φιλόδοξο πρόγραμμα ανακαινίσεων.