Ανακατεύεται η τράπουλα στον βρετανικό Τύπο; Η Daily Mirror εξαγοράζει Daily Express και Daily Star

Ανακατεύεται η τράπουλα στον βρετανικό Τύπο; Η Daily Mirror εξαγοράζει Daily Express και Daily Star

Στόχος η δημιουργία ενός μεγαλύτερου ομίλου που θα μπορεί να πολεμήσει καλύτερα την πτώση των πωλήσεων και την στροφή των αναγνωστών και των διαφημιστών στο Ίντερνετ.

Ο όμιλος Trinity Mirror, ο οποίος εκδίδει τη βρετανική ταμπλόιντ Daily Mirror, συμφώνησε να καταβάλει 126,7 εκατομμύρια στερλίνες σε μετρητά και σε μετοχές για την εξαγορά των ανταγωνιστικών τίτλων Daily Express και Daily Star στην μεγαλύτερη εξαγορά που γίνεται στον χώρο του Τύπου εδώ και χρόνια.

Η συμφωνία αυτή φέρνει μαζί ταμπλόιντ που βρισκόντουσαν στα αντίθετα άκρα του πολιτικού φάσματος και περιοδικά για τις διασημότητες και δημιουργεί έναν μεγαλύτερο όμιλο που θα μπορεί να πολεμήσει καλύτερα την πτώση των πωλήσεων και την στροφή των αναγνωστών και των διαφημιστών στο Ίντερνετ.

Ο όμιλος Trinity Mirror ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταβάλει αρχικά ένα ποσό σε ρευστό ύψους 47,7 εκατομμυρίων στερλινών, ενώ στη συνέχεια προβλέπει να καταβάλει και πάλι σε ρευστό ποσό ύψους 59 εκατομμυρίων στερλινών μεταξύ του 2020 και του 2023 και το υπόλοιπο σε μετοχές αξίας ύψους 20 εκατομμυρίων στερλινών.