Ανακοινώνει νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού ο Μακρόν- Πιο κοντά στο lockdown οι Γάλλοι

Ανακοινώνει νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού ο Μακρόν- Πιο κοντά στο lockdown οι Γάλλοι
epa08712342 French President Emmanuel Macron speaks on camera as he arrives for an EU summit at the European Council building in Brussels, Belgium, 01 October 2020. European Union leaders are meeting to address a series of foreign affairs issues ranging from Belarus to Turkey and tensions in the eastern Mediterranean. EPA/FRANCISCO SECO / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα, πέραν του λόγου που έκανε για «νέα βήματα».

Η Γαλλία προετοιμάζεται για να διατάξει τους πολίτες της να παραμείνουν στα σπίτια τους, εκτός των πλέον απαραίτητων ταξιδιών, των μετακινήσεων εργασίας, αλλά και των αθλητικών δραστηριοτήτων, σε μία νέα προσπάθεια για τον έλεγχο της εξάπλωσης των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν δύο πηγές της βιομηχανίας, που έχουν λάβει γνώση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να προχωρήσει σε τηλεοπτικό διάγγελμα για τα νέα μέτρα κατά της COVID-19 στις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα, πέραν του λόγου που έκανε για νέα βήματα.