Ανακοίνωση ΝΔ για «White Porsca»: Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό – Αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα

Ανακοίνωση ΝΔ για «White Porsca»: Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό – Αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δίπλα στο “μαγαζί”, το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το Documento, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε σήμερα και κάποια “White Porsca”», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Και επισημαίνει:

«Ποια είναι η “άμωμη ύπαρξη” από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα»

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο “μαγαζί”, όπως έλεγε ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων αδιανόητων πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για τις εικονικές συμβάσεις; Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια; Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ; Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στη συνείδηση των πολιτών», πρόθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι «συμπληρώνεται αύριο ένας χρόνος από τις 7 Ιουλίου του 2019, όταν οι πολίτες έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εντολή να συγκροτήσει αυτοδύναμη, ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση και του ανέθεσαν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου στην επόμενη τετραετία».

Γνώριζαν στο Μαξίμου λέει ο Καλογρίτσας για τα 3 εκατ. ευρώ – Τι καταγγέλλει στη μήνυσή του

Γνώση αποδίδει σε κυβερνητικούς παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, σε μήνυση που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρεται στη συμφωνία με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε ένα e mail που παρατίθεται στη μήνυση, με ημερομηνία 27- 8- 2016, αναφέρεται, ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου τότε και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.

Όπως αναφέρεται στο e-mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία- εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, για τη συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

Στο επίμαχο e mail αναφέρεται:

«Ο επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

Αναμένοντας τις απόψεις σας».

Επίσης περιγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος της καταβολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ και τη τελική τους κατάληξη.