Ανακοίνωση της Hard Rock International για το δυστύχημα στη Νέα Ορλεάνη

Ενας νεκρός, δεκαοκτώ τραυματίες και δύο αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός της κατάρρευσης υπό κατασκευή ορόφων σε ξενοδοχείο της Hard Rock στη Νέα Ορλεάνη.

Η εταιρεία Hard Rock International με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα εκφράζει την «βαθύτατη λύπη μας για τα θύματα από το εργατικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ».

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση «η εταιρεία Kailas Companies, ιδιοκτήτρια του ακινήτου, συνεβλήθη με την κατασκευαστική εταιρεία Citadel Builders LLC για την ανέγερση ενός ξενοδοχείου στη Νέα Ορλεάνη, με μελλοντικό υπεύθυνο λειτουργίας του ξενοδοχείου (hotel operator), μετά από την ολοκλήρωση της ανέγερσης, τη Hard Rock International. Επισημαίνεται ότι η Hard Rock, στη φάση της κατασκευής και μέχρι την αποπεράτωση, δεν έχει καμία συμμετοχή».

«Η σκέψη μας είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Ένας νεκρός, δεκαοκτώ τραυματίες και δύο αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός της κατάρρευσης υπό κατασκευή ορόφων σε ξενοδοχείο της Hard Rock στη Νέα Ορλεάνη.

Η τραγωδία σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης, το πρωί του Σαββάτου, τοπική ώρα. Λίγες ώρες αργότερα, οι αρχές προειδοποίησαν ότι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει και άλλο τμήμα του κτιρίου και έχουν δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας.

Βίντεο δείχνει την αγωνιώδη προσπάθεια των περαστικών να απομακρυνθούν καθώς οι όροφοι του ξενοδοχείου καταρρέουν. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ από τους τραυματίες οι τρεις φέρονται να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.