Ανακοίνωση της TSAKOS για τη σύγκρουση του δεξαμενόπλοιού της με τη φρεγάτα του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού

Ανακοίνωση της TSAKOS για τη σύγκρουση του δεξαμενόπλοιού της με τη φρεγάτα του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού
epaselect epa07150332 A view of the Norwegian frigate KNM Helge Ingstad taking on water after a collision with the tanker Sola TS, in a fjord near Oygarden, Norway, 08 November 2018. The frigate, which nearly capsized in the accident, is taking on water and is in danger of sinking, media reported. The cause of the collision, in which seven people were lightly injured, was not immediately clear, media added. The KNM Helge Ingstad was returning back to Haakonsvern naval base, near Bergen, after participating in the NATO-led exercise Trident Juncture 2018 (TRJE18). EPA/MARIT HOMMEDAL NORWAY OUT

Τρεις Έλληνες μεταξύ του πληρώματος που είναι καλά στην υγεία του μετά τη σύγκρουση, η οποία απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Καλά στην υγεία τους είναι τα 23 μέλη του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου M/T SOLA TS (μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες) που συγκρούστηκε σήμερα με το σκάφος KNM HELGE INGSTAD του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού, σε φιόρδ της Νορβηγίας. Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Tsakos Columbia Management S.A..

Το πλοίο δέχθηκε το πλήγμα ενώ ήταν προσδεμένο σε ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση τοπικού πιλότου-πλοηγού.

Η διαχειρίστρια εταιρεία, αναφέρει πως το πλοίο SOLATS έχει περιορισμένες, ελάσσονος έκτασης υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε καμία ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ωστόσο, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο σκάφος του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού, τα 137 μέλη του οποίου απομακρύνθηκαν από το πλοίο.

H Tsakos Columbia Management (“TCM”) S.A., αναφέρει επίσης ότι εστίασε τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων στο περιστατικό, ενώ εκφράζει και την αμέριστη συμπαράστασή της προς όλα τα μέλη του πληρώματος του νορβηγικού πολεμικού πλοίου.

Προς το παρόν, το δεξαμενόπλοιο M/T SOLA TS βρίσκεται πλησίον του σημείου του ατυχήματος και είναι προγραμματισμένο να κατευθυνθεί για ελλιμενισμό σε γειτονικό λιμένα, με χρήση δικής του ισχύος, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Η εταιρεία TSAKOS ενεργοποίησε αμέσως τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και βρίσκεται σε διαρκή επαφή, τόσο με τον Kαπετάνιο του M/T SOLA TS όσο και με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.