Έκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Τσιόδρα την Πέμπτη – Τα σενάρια για πιο σκληρό lockdown

Έκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Τσιόδρα την Πέμπτη – Τα σενάρια για πιο σκληρό lockdown
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει μήνυμα για τα νέα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 μέχρι τις 5.00 το πρωί, στις επιβαρυμένες περιοχές και χρήση προστατευτικής μάσκας παντού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων φέρνει σε κατάσταση συναγερμού το Μέγαρο Μαξίμου.

Ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός επίσης θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι οποίοι όμως για λόγους ασφαλείας δεν θα είναι παρόντες στο Μαξίμου, αλλά θα συμμετάσχουν με ψηφιακό προφανώς τρόπο. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε από το Μέγαρο Μαξίμου, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν τα εξής: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Διαβάστε ακόμη: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 2.646 κρούσματα – Στους 179 οι διασωληνωμένοι

Β. Κικίλιας: Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή στην Αττική

Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή στην Αττική υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

«Είναι τόσο ύπουλος αυτός ο ιός, ασυμπτωματικός στους νέους ανθρώπους, μπορεί να κολλήσει οποιοσδήποτε αν δεν προσέξει. Αποδείχθηκε αυτό δυστυχώς περίτρανα στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία, που μάς αναγκάζει μόνιμα να αναθεωρούμε τα δεδομένα μας. Δεν θα σκεφτώ δεύτερη στιγμή και δεν θα σκεφτούμε το θέμα της επικοινωνίας πάνω από την ουσία, την ανθρώπινη υγεία και τη Δημόσια Υγεία. Εάν βλέπουμε να αλλάζουν ραγδαία τα επιδημιολογικά δεδομένα, εάν συνεχιστεί αυτή η τάση που βλέπω τις τελευταίες ημέρες, με τις υπερπολλαπλάσιες κατειλημμένες ΜΕΘ-COVID και την αύξηση του ρυθμού των κρουσμάτων, τότε ναι, βεβαίως θα παρθούν και άλλα μέτρα και στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Πηγή: news247.gr