Αναλαμβάνει ρόλο «λευκού ιππότη» για την Praxiabank, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Αναλαμβάνει ρόλο «λευκού ιππότη» για την Praxiabank, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα δηλώνοντας ότι ξεκινά σήμερα αποκλειστικές διαπραγματεύσεις και due diligence στην Praxiabank που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Στη λιτή ανακοίνωση της Παγκρήτιας, η οποία αναδύει την «οσμή του κατεπείγοντος», αναφέρονται τα εξής: «Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σήμερα βρίσκονται η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και η Praxia Bank, μετά την υποβολή μη δεσμευτικής προσφοράς από την Παγκρήτια.

Το due diligence αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 31.01.2020.

Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις καλύπτονται από ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχουν υπογράψει μεταξύ τους οι δύο πλευρές και ως εκ τούτου καμία άλλη πληροφορία δεν μπορεί στην παρούσα φάση να δημοσιοποιηθεί».

Όπως έγινε χθες γνωστό η Viva Wallet αποφάσισε να αποσύρει την προσφορά 20 εκατ. ευρώ, τη μοναδική προσφορά που είχε κατατεθεί για την εξαγορά της Praxia Banκ.

Τη Δευτέρα, όπως έχει εξαγγείλει η ίδια η Διοίκηση της Praxia με ανακοίνωσή της στο προσωπικό την Παρασκευή, ξεκινούν διαδικασίες εκκαθάρισης με μαζικές απολύσεις των εργαζομένων. Εκτιμάται ότι από τους 230 εργαζομένους θα παραμείνουν λίγες δεκάδες, με τους υπόλοιπους να λαμβάνουν αποζημίωση τουλάχιστον έξι μισθών -μετά από αίτημα του σωματείου των εργαζομένων που εισακούστηκε από τη Διοίκηση.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Praxia Bank, δεδομένου ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει θέσει όριο το τέλος του έτους για κεφαλαιακή ενίσχυση της μη συστημικής τράπεζας κατά 30 εκατ. ευρώ.