Άνανδρη επίθεση 25 μελών της Χρυσής Αυγής σε δύο γυναίκες στο Εφετείο

Άνανδρη επίθεση 25 μελών της Χρυσής Αυγής σε δύο γυναίκες στο Εφετείο

Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης χτύπησαν και τραυμάτισαν τρεις γυναίκες έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Συνολικά 25 μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προσαχθεί στην κρατική ασφάλεια για την επίθεση και τον τραυματισμό μιας δικηγόρου και μιας ακόμη γυναίκας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο Εφετείο.

Πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται. Στην ασφάλεια βρίσκονται και οι τρεις γυναίκες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους. Νωρίτερα έφθασαν στην ΓΑΔΑ πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επίσης βρίσκονται έξω από την ΓΑΔΑ αναμένοντας τις εξελίξεις της προανάκρισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, Χρυσαυγίτες πετούσαν τρικάκια στο Εφετείο χτύπησαν δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφεραν μάρτυρες, οι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλεϊ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Ενώ οι πόρτες άνοιξαν, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο, όπως φαίνεται, Χρυσαυγίτες, οι οποίοι πετούσαν τρικάκια. Η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής δέχτηκε επίθεση άνδρας από την ομάδα που της κατάφερε χτυπήματα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να έχει εμφανή τα σημάδια από μελανίες, αλλά και ρινορραγία.

Αν και οι κοπέλες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, η αντίδραση δεν ήταν γρήγορη με αποτέλεσμα να χτυπήσουν τις κοπέλες. Συγκεκριμένα η μία δέχθηκε μπουνιά στη μύτη και τη δεύτερη στο στόμα. Αυτήν την ώρα βρίσκονται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν σχετικά με το επεισόδιο.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 3 Νοεμβρίου αφού έκανε δεκτό το αίτημα να βρίσκονται εισαγγελέας και ένας δικαστής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ΓΑΔΑ από οπού θα καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Καταδίκη της βίαιης επίθεσης από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο, όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες» προστίθεται στην ανακοίνωση.