Ανανέωση της συμφωνίας υποστηρικτικής συνεργασίας της Interamerican με το ΚΕΘΕΑ

Ανανέωση της συμφωνίας υποστηρικτικής συνεργασίας της Interamerican με το ΚΕΘΕΑ

Η ασφαλιστική εταιρεία συνεχίζει την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας της υγείας, ενώ θα στηρίξει και το Στέκι Νέων του Δικτύου Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης.

Η πολυετής σχέση που έχει αναπτύξει η Ιnteramerican με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), η οποία χρονολογείται από το 2008,  έχει επαναλαμβανόμενο, ουσιαστικό αποτέλεσμα από το 2014, με τη χορηγία από την εταιρεία ειδικού προγράμματος ιατρικών εξετάσεων για άτομα υπό απεξάρτηση, που ανανεώνεται σε ετήσια βάση.

Πρόσφατα, η εταιρεία και ο κοινωνικός οργανισμός συνυπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας με το οποίο η Ιnteramerican, πέρα από την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας της υγείας που θα συνεχιστεί και κατά το 2018, δεσμεύθηκε να υποστηρίξει και το Στέκι Νέων του Δικτύου Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ. Ακόμη, στο μνημόνιο προβλέπονται και από κοινού ενημερωτικές πρωτοβουλίες για θέματα σχετικά με την εξάρτηση – από την ενημέρωση και την πρόληψη μέχρι τη διαχείριση περιστατικών χρήσης και την απεξάρτηση.

Το Στέκι Νέων, που εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Εξαρχείων, απευθύνεται σε εφήβους, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες για την ενίσχυση ενός υγιούς τρόπου ζωής, εστιασμένες στην ψυχαγωγία, τη δημιουργία και την εκπαίδευση μέσω σειράς προγραμμάτων. Στόχος είναι η ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η διερεύνηση ιδιαιτέρων θεμάτων (σεξουαλικής συμπεριφοράς, διατροφής κ.ά.). Από το Στέκι, που συνεργάζεται και με τη δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση, επωφελούνται ετησίως περισσότεροι από 70 έφηβοι.

Γενικότερα, από τις 120 μονάδες του ΚΕΘΕΑ πανελλαδικά παρέχονται υπηρεσίες θεραπευτικής παρέμβασης σε περίπου 15.000 άτομα ετησίως.

Κατά το 2017, η Ιnteramerican υποστήριξε με υπηρεσίες υγείας από την ιδιόκτητη κλινική ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC 33 άτομα που παραπέμφθηκαν από το ΚΕΘΕΑ. Συνολικά, από την κλινική έχουν λάβει υπηρεσίες κλινικών και διαγνωστικών εξετάσεων 208 υπό απεξάρτηση άτομα, ενώ η εταιρεία έχει υποστηρίξει κατ’ επανάληψη την οργάνωση εκδηλώσεων αποφοίτησης ατόμων από τα θεραπευτικά προγράμματα του οργανισμού, καθώς και εκδηλώσεων σε θεραπευτικές μονάδες του οργανισμού.

Επίσης, το ΚΕΘΕΑ αξιοποιεί τη δωρεάν παρακολούθηση καλλιτεχνικών δρωμένων στο πλαίσιο του προγράμματος “Art & Therapy”, που υλοποιεί η Ιnteramerican με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών από το 2014 για κοινωφελείς οργανισμούς (απεξάρτησης, ψυχικών νόσων, ΑμΕΑ). Ανταποδοτικά, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας Οικογένειας του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ έχει ανταποκριθεί σε κάλεσμα της Ιnteramerican για την ενημέρωση γονέων που εργάζονται στην εταιρεία.