Ανάρτηση μακάβριου περιεχομένου ξανά στο Facebook

Ανάρτηση μακάβριου περιεχομένου ξανά στο Facebook
Photo:

Αίρεται η απογόρευση για εικόνες και βίντεο με σκληρό περιεχόμενο σύμφωνα με το Reuters. 

Στις 10 Αυγούστου του 2013 ο Ντέρεκ Μεντίνα από την Φλόριντα των ΗΠΑ, ανάρτησε μία φωτογραφία στο Facebook στην οποία απεικονιζόταν το άψυχο σώμα της συζύγου του να κείτεται στο πάτωμα του σπιτιού τους. Λίγο αργότερα ο άνδρας ομολόγησε πως σκότωσε την 26χρονη Τζένιφερ Αλφόνσο επειδή, όπως ισχυριζόταν, αυτή τον κακοποιούσε σωματικά.

Αυτό το περιστατικό και άλλα παρόμοια οδήγησαν σε προσωρινή απαγόρευση δημοσίευσης εικόνων και βίντεο με μακάβριο περιεχόμενο στο Facebook. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η διαδικτυακή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει και πάλι να επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ξανά τέτοιες αναρτήσεις.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα, μετά από ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, ότι θα επιτρέπεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μακάβριο περιεχόμενο, εφόσον σκοπός του περιεχομένου αυτού είναι να «αποδοκιμάζουν» οι χρήστες τις αποτρόπαιες και βίαιες πράξεις και όχι για να τις εκθειάζουν.

Facebook: Από 25 likes σε 1 δισ. χρήστες

«Το Facebook εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ένα μέρος όπου οι χρήστες μοιράζονται τις εμπειρίες τους, ειδικά όταν αυτές σχετίζονται με αμφιλεγόμενα θέματα, όπως η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τρομοκρατικές πράξεις και άλλα βίαια γεγονότα», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Οι χρήστες αναρτούν βίντεο από αυτά τα γεγονότα στο Faceboook προκειμένου να τα καταδικάσουν. Εάν τα εκθείαζαν, τότε η προσέγγισή μας θα ήταν διαφορετική».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία εργάζεται για την ανάπτυξη νέων τρόπων που θα επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν εκ των προτέρων το περιεχόμενο που βλέπουν μέσω προειδοποιήσεων.