Ανάσα για την οικονομία του Βόλου τα κρουαζιερόπλοια

Περισσότεροι από 1.000 οι επισκέπτες σε έναν μήνα στη περιοχή.

Ένα ακόμη μεγάλο και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου, σήμερα το πρωί, ενισχύοντας τον τουρισμό κρουαζιέρας, που σημειώνει εντυπωσιακή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Το κρουαζιερόπλοιο «Costa Neoclassica», υπό ιταλική σημαία, κατέπλευσε στις 7 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, προερχόμενο από το Ναύπλιο. Μεταφέρει 1200 τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων και 580 άτομα-μέλη του πληρώματος.

Το «Costa Neoclassica» αναμένεται να αναχωρήσει με προορισμό τον Πειραιά περίπου στις 7 το απόγευμα, ολοκληρώνοντας την εβδομαδιαίας διάρκειας κυκλική πορεία του στο Αιγαίο.

Η πλειονότητα των επιβαινόντων στα κρουαζιερόπλοια, επισκέπτεται την αγορά του Βόλου, το αρχαιολογικό μουσείο, τους μυκηναϊκούς οικισμούς στο Διμήνι και το Σέσκλο, θαυμαζει την αρχιτεκτονική των χωριών του Πηλίου και πολλοί μεταβαίνουν στις Μηλιές με τον θρυλικό «Μουτζούρη» το τρενακι του Πηλίου.

Από τις 15 Απριλίου έως και σήμερα (και κυρίως κατά την διάρκεια του Πάσχα) στο λιμάνι του Βόλου κατέπλευσαν πολλά μεγάλα κρουαζιερόπλοια που μετέφεραν συνολικά περισσότερους από 10.000 επισκέπτες, δίνοντας «ανάσες» στην οικονομία της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.