Ανασχηματισμός: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων τακτικών συναντήσεών τους, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κύβος ερρίφθη και στις 12:00 της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν θα είναι σαρωτικός ανασχηματισμός, αλλά θα υπάρξουν λίγες αλλαγές υπουργών, αλλά πολύ περισσότερες σε επίπεδο υφυπουργών. Λέγεται μάλιστα ότι μέχρι την τελευταία στιγμή θα υπάρξουν πολλές «καραμπόλες», με μετακινήσεις νυν υπουργών σε άλλα υπουργεία αλλά και με είσοδο κοινοβουλευτικών ανδρών και γυναικών και λιγότερο τεχνοκρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένονται αλλαγές στα υπουργεία, που έχουν σηκώσει το βάρος της κρίσης του κορονοϊού.

Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου φέρεται να αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης, με τον Στέλιο Πέτσα να εκτιμάται ότι θα μετακινηθεί σε θεσμικό υπουργείο.

Αν και έγινε μεγάλη συζήτηση για τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, τόσο η Νίκη Κεραμέως όσο και ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να κρατήσουν τα χαρτοφύλακιά τους.

Ο Θόδωρος Λιβάνιος θα μετακομίσει από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Μαξίμου γεγονός που συνιστά αναβάθμιση.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι σημαντικά υπουργεία όπως το Εσωτερικών, το Εργασίας και το Τουρισμού θα αλλάξουν κάτοχο.

Στον ανασχηματισμό είναι πολύ πιθανή η αξιοποίηση περισσότερων βουλευτών, καθώς υπάρει αρκετή “γαλάζια” γκρίνια, για το σχήμα με τους πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς, που επέλεξε ο πρωθυπουργός μετά την εκλογική νίκη τον Ιούλιο του 2019. Μεταξύ των βουλευτών προς αξιοποίηση και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.