Αναστασιάδης: Αν αποδειχθεί παρέμβασή μου υπέρ της Ryanair θα παραιτηθώ

Αναστασιάδης: Αν αποδειχθεί παρέμβασή μου υπέρ της Ryanair θα παραιτηθώ

Άμεση διερεύνηση των ισχυρισμών για παρέμβαση του Κύπριου προέδρου στη διαδικασία πώλησης των Κυπριακών Αερογραμμών.

Την άμεση διερεύνηση των ισχυρισμών για παρέμβασή του στο θέμα της εξαγοράς των Κυπριακών Αερογραμμών από τη Ryanair ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα, τον γενικό ελεγκτή και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ο Κύπριος πρόεδρος. Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα υποβάλει αμέσως την παραίτηση μου από το προεδρικό αξίωμα.

Σε γραπτή δήλωση του, ο Κύπριος πρόεδρος, με αφορμή δημοσιεύματα και επικρίσεις πολιτικών κομμάτων περί υποτιθέμενης διαπλοκής του άλλοτε δικηγορικού του γραφείου, σχετικά με το ενδιαφέρον της Ryanair για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, αναφέρει ότι κατά την αποχώρησή του από το δικηγορικό γραφείο και την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας «ρητή ήταν η συμφωνία με τους πρώην συνέταιρους μου ότι το δικηγορικό γραφείο με την επωνυμία “Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνέταιροι” δεν θα αποδεχθεί εκπροσώπηση οποιουδήποτε του οποίου τα εκπροσωπούμενα συμφέροντα εξαρτώνται από αποφάσεις της Κυβέρνησης».

Ο Ν.Αναστασιάδης δηλώνει ότι, ύστερα από πληροφορίες ότι το δικηγορικό γραφείο φερόταν να εκπροσωπεί τη Ryanair κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, επικοινώνησε με τους πρώην συνέταιρους του και διαπίστωσε την πρόθεση τους να αναλάβουν την εκπροσώπηση της εν λόγω εταιρείας. «Η αντίδρασή μου υπήρξε αυστηρά έντονη για τήρηση των συμφωνηθέντων με τελικό αποτέλεσμα των τερματισμό της όποιας σχέσης του δικηγορικού γραφείου με την εν λόγω εταιρεία» τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ