Αναστάσιος Καλλιτσάντσης: Η επόμενη μέρα για την Ελλάκτωρ ξεκίνησε ήδη

Το νέο ΔΣ της εταιρείας που περνάει στα χέρια των αδελφών Καλλιτσάντση – Πρόεδρος ο Γιώργος Προβόπουλος.

Υπέρ της πρότασης των Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντση για την ανάκληση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ και της αντικατάστασης τους από εννέα νέα μέλη τάχθηκε η πλειοψηφία των μετόχων κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε με απαρτία 78%.
Ο έλεγχος της Ελλάκτωρ μετά την απόφαση αυτή περνά στα χέρια των αδελφών Καλλιτσάντση.

Συγκεκριμένα, με 52,9% υπερψηφίστηκε το άρθρο 9 για την πλήρη ανάκληση του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ, ενώ κατά ψήφισε το 46,8%.

Με απόφαση της Γ.Σ., τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο Γιώργος Προβόπουλος, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και τη θέση του αντιπρόεδρου ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

Δεν υπάρχει στρατηγική ομίλου στον Ελλάκτωρα, τόνισε ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης κατά την τοποθέτησή του στη γενική συνέλευση του Ομίλου, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τους μετόχους, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

«Θέλαμε πρόσωπα με διεθνή προβολή, όχι μηχανικούς και γι’ αυτό προτείναμε τον Προβόπουλο», εξήγησε ο Αν. Καλλιτσάντσης. «Θα παρουσιάσω ως σύνοψη την πρόταση τι θέλουμε για την εταιρεία για να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει. Όταν συνεργαστήκαμε το 1999 βάλαμε στόχο. Στην πορεία, τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, η μετοχή στο ταμπλό δεν ανταποκρίνεται στην αξία της», σημείωσε.

«Η αρχική συμφωνία τηρήθηκε, διότι οι εποχές ήταν καλές. Από το ξέσπασμα της κρίσης όμως, το μοντέλο δεν δουλεύει, δεν υπάρχει στρατηγική ομίλου, τα τελευταία χρόνια το Δ.Σ δεν παίρνει αποφάσεις, γι’ αυτό λέμε να αλλάξει, δεν λειτουργούμε, δεν έχουμε κάτι προσωπικό με κανέναν», εξήγησε. Και πρόσθεσε ότι επιθυμία της πλευράς Καλλιτσάντση είναι να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους.

«Για τη νέα σύνθεση του ΔΣ δεν αναζητήσαμε φίλους, αλλά πρόσωπα με διεθνή προβολή, πρόσωπα εγνωσμένης επάρκειας, τα οποία δεν πρέπει να προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο. Γι’ αυτό πρότεινα ως πρόεδρο τον Γιώργο Προβόπουλο», υπογράμμισε.

«Επενδύσαμε πάνω από 50 εκατ. ευρώ για να αγοράσουμε μετοχές, την απόφαση θα την πάρετε έχοντας ακούσει την αλήθεια, θα αποφασίσετε εσείς. Αν αναλάβουμε τη διοίκηση, θα βγάλουμε τον Ελλάκτωρα από το αδιέξοδο και θα επιστρέψει σε κερδοφορία» πρόσθεσε ο κ. Καλλιτσάντσης.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της ΓΣ, ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης δήλωσε:

«Ζητήσαμε από τους μετόχους να πιστέψουν και πάλι στις προοπτικές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, να στηρίξουν την πρότασή μας για μία συνολική, ρεαλιστική και συγκεκριμένη αλλαγή στις δομές, στη λειτουργία και στη στρατηγική του Ομίλου, να εμπιστευθούν ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι μέτοχοι με τη ψήφο τους μας έδωσαν σήμερα μία ξεκάθαρη και σαφή εντολή. Είναι δική μας υποχρέωση και καθήκον τώρα να τους δικαιώσουμε για την επιλογή τους. Η επόμενη ημέρα για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ ξεκίνησε ήδη. Όλοι μαζί, Διοίκηση και εργαζόμενοι θα δουλέψουμε για να αποδείξουμε πως ο Όμιλος δεν βρίσκεται τυχαία σε ηγετική θέση στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε τη γνώση, έχουμε τους ανθρώπους και πλέον έχουμε νέα Διοίκηση και νέο συγκεκριμένο πλάνο, για να επιστρέψει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκεί που ανήκει, στην κορυφή. Για να επιστρέψει ο Όμιλος στους μετόχους αυτό που δικαιούνται, μακροχρόνια αξία».

Σχετικά άρθρα