Αναστέλλει για τρεις ημέρες την λειτουργία του το ΑΠΘ λόγω διαθεσιμότητας

Αναστέλλει για τρεις ημέρες την λειτουργία του το ΑΠΘ λόγω διαθεσιμότητας

Κλειστό από την Πέμπτη 19/6 ως την Δευτέρα 23/9.

Τη συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας από σήμερα Πέμπτη, ως την Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού, αποφάσισε ομόφωνα η σύγκλητος του ΑΠΘ, ενώ προγραμματίζει στο διάστημα αυτό, εκδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο για την ανάδειξη «των επιπτώσεων» της εφαρμογής του μέτρου στο «επιστημονικό, ακαδημαϊκό και κοινωνικό έργο του ΑΠΘ».

Στην απόφαση υπογραμμίζονται, μεταξύ άλλων, οι συνέπειες στη λειτουργία σημαντικών δομών του ΑΠΘ (σεισμολογικός σταθμός, παροχή υπηρεσιών ιατρικής, οδοντιατρικής και κτηνιατρικής περίθαλψης, αρχαιολογικές ανασκαφές, αγρόκτημα, δάση, επιτροπή ερευνών, πρακτική άσκηση φοιτητών κτλ).

Τέλος, η σύγκλητος του ΑΠΘ εξέτασε ως περαιτέρω βήμα, «την παραίτηση όλων των οργάνων διοίκησης του ΑΠΘ από τα διοικητικά τους καθήκοντα και τις αντίστοιχες διοικητικές θέσεις», στην περίπτωση πραγμάτωσης της σχεδιαζόμενης διαθεσιμότητας.

Την Παρασκευή στις 11 π.μ. θα γίνει εκδήλωση-συζήτηση στην αίθουσα Τελετών ΑΠΘ και τη Δευτέρα πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη.

Πηγή: seleo.gr