Η αναβάθμιση Taproot και ο Έλον Μασκ εκτοξεύουν ξανά το Bitcoin – Εκτιμήσεις για 200.000 δολ. μέσα στο 2021

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επανέρχονται οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για το Bitcoin

Επανέρχονται οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για το Bitcoin, ύστερα από την πρώτη αναβάθμισή του έπειτα από τέσσερα χρόνια αλλά και από το tweet του Elon Musk, ο οποίος απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα διαβεβαίωσε ότι η Tesla θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές με το πλέον δημοφιλές κρυπτονόμισμα εφόσον διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι «εξόρυξής του.

Σε αυτό το κλίμα, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η τιμή του Bitcoin ανέκαμπτε στα 39.000 δολ. ανά νόμισμα.

Αναβάθμιση

Ειδικότερα, η πρώτη αναβάθμιση του bitcoin εδώ και σε τέσσερα χρόνια εγκρίθηκε από τους οργανισμούς που πραγματοποιούν εξορύξεις. Θα ονομάζεται Taproot και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Νοέμβριο. Πλεονεκτήματα; Αυτήν τη στιγμή, το κρυπτονόμισμα χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται «Ελλειπτικός αλγόριθμος ψηφιακής υπογραφής», ο οποίος δημιουργείται από το ιδιωτικό κλειδί που ελέγχει ένα πορτοφόλι με το bitcoin και διασφαλίζει ότι το ψηφιακό asset θα χρησιμοποιηθεί μόνο από τον νόμιμο κάτοχο.

Η αναβάθμιση Taproot χρησιμοποιεί κάτι που είναι γνωστό ως υπογραφή Schnorr. Πρόκειται για πολλαπλές υπογραφές-ψηφιακά ίχνη που δύσκολα ανιχνεύονται ή αποκωδικοποιούνται. Επίσης, η αναβάθμιση κάνει τα έξυπνα συμβόλαια φθηνότερα και μικρότερα, όσον αφορά τον χώρο που καταλαμβάνουν στο blockchain.

Έλον Μασκ: Χρειάζομαστε καθαρή ενέργεια

Ως γνωστόν, ένα tweet του Έλον Μασκ είναι αρκετό για να εκτινάξει το Bitcoin. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με όσα είπε ο ιδρυτής της Tesla, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα επιτρέψει τις συναλλαγές «όταν υπάρχει επιβεβαίωση εύλογης (~50%) χρήσης καθαρής Ενέργειας από τους εξορύκτες.

Απογείωση στα 200.000 δολ.

Πάνω από τα 200.000 δολάρια ανά νόμισμα εκτιμάται ότι θα κινηθεί το Bitcoin μέχρι το τέλος του 2021, σύμφωνα με σημαντικό αριθμό αναλυτών και traders, παρά το γεγονός ότι, από ό,τι φαίνεται, έχουμε εισέλθει σε bear market.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε η Laevitas, στο μεγάλο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Deribit συνήφθησαν συνολικά 425 συμβόλαια (call options), με ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου, βάσει των οποίων το Bitcoin θα ξεπεράσει τα 200.000 δολ. Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως το call option ή δικαίωμα αγοράς είναι ένα συμβόλαιο που δίνει στον κομιστή το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, να αγοράσει από τον εκδότη ένα υποκείμενο χρεόγραφο σε μία συγκεκριμένη τιμή εξάσκησης (strike price), μέχρι την ημερομηνία λήξης του, με αντάλλαγμα μία αμοιβή (premium).

Περαιτέρω αύξηση μπορεί να αιτιολογηθεί από το γεγονός ότι το ποσό των Βitcoins που κατέχουν σήμερα οι long (μακροπρόθεσμοι) είναι 2,3 εκατομμύρια περισσότερα από ό, τι στο peak του 2017, κάτι που υποδηλώνει ότι η μακροπρόθεσμη οπτική αυτών των κατόχων είναι ότι η αγορά θα πάει σε υψηλότερα επίπεδα.