Αναβαθμίσεις οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων από την Intracom Defense Electronics

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ολοκλήρωση της αναβάθμισης έγινε κατόπιν σύμβασης της εταιρείας με τη BAE Systems Land and Armaments το 2017.

Η IDE (Intracom Defense Electronics) ολοκλήρωσε και παρέδωσε στον ελληνικό στρατό αναβαθμίσεις των οχημάτων M109 με το υβριδικό προϊόν GENAIRCON, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι η IDE υπέγραψε σύμβαση με τη BAE Systems Land and Armaments το 2017, για να προμηθεύσει και ενσωματώσει τα υβριδικά συστήματα GENAIRCON σε οχήματα M109 των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και παράγεται από την IDE, ενώ βασίζεται στην τεχνολογία της σειράς προϊόντων HEPS (Hybrid Electrical Power Systems).

Το GENAIRCON είναι μία πλήρως ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης ισχύος για στρατιωτικά οχήματα και ενσωματώνει υβριδική μονάδα βοηθητικής ισχύος (HAPU), προηγμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) και σύστημα ελέγχου κλιματισμού οχήματος (VECS), τα οποία ελέγχονται από εξελιγμένο κεντρικό σύστημα διαχείρισης ενέργειας.

Το σύστημα GENAIRCON, το οποίο προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του πελάτη, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σημαντικά εκτεταμένη δυνατότητα λειτουργίας «True Silent Watch», συμβάλλοντας στην αύξηση της επιβιωσιμότητας στο πεδίο μάχης, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το GENAIRCON επιτρέπει τον παρατεταμένο έλεγχο του θερμικού και ηχητικού ίχνους τού οχήματος, εισάγοντας έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στο σύγχρονο δόγμα των επιχειρήσεων. Επιπλέον, το σύστημα προσφέρει σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και απαιτήσεις συντήρησης, παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της αποστολής.