Αναβολή του Brexit για τον Ιανουάριο του 2020 με τη «βούλα» της Ε.Ε. και την… προσευχή του Ντόναλντ Τουσκ

Αναβολή του Brexit για τον Ιανουάριο του 2020 με τη «βούλα» της Ε.Ε. και την… προσευχή του Ντόναλντ Τουσκ
Poland's Prime Minister Donald Tusk delivers a speech during the inauguration of the "Esplanade Solidarnosc 1980" and "Agora Simone Veil" at the EU Parliament in Brussels August 30, 2011. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: POLITICS) - RTR2QJTO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε την επίσημη έγκριση της αναβολής της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε και επίσημα την αναβολή του Brexit μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2020.

“Οι ΕΕ των 27 ενέκριναν επισήμως την παράταση. Μπορεί να είναι η τελευταία. Σας παρακαλούμε, χρησιμοποιείστε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον χρόνο”, έγραψε στο Twitter.

Ο Τουσκ, ο οποίος αποχωρεί στα τέλη Νοεμβρίου από το αξίωμά του, μετά από πενταετή θητεία, ουδέποτε έκρυψε ότι επιθυμούσε να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ.

“Θέλω επίσης να σας πως αντίο, καθώς η αποστολή μου εδώ φτάνει στο τέλος της. Θα προσεύχομαι για εσάς”, πρόσθεσε απευθυνόμενος στους “φίλους Βρετανούς”.

Δείτε ακόμη: Προς εκλογές η Βρετανία: «Ναι» του Κόρμπιν στη νέα πρόταση Τζόνσον για κάλπες