Ανδρέου: Θα έχουμε σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών

Ανδρέου: Θα έχουμε σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών
Μαθητές παίρνουν βιβλία μετά το αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019. Πραγματοποιήθηκε στα σχολεία της χώρας η τελετή Αγιασμού με την ευκαιρία έναρξης του νέου σχολικού έτους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την εφιαλτική εκτίμηση ότι θα έχουμε σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών με το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων διατύπωσε ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρέου υποστήριξε πως το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη εβδομάδας αποτελεί «το μεγάλο στοίχημα του 4ου κύματος, διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα».

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’ του ιού θα μολυνθεί.

Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο – Λύκειο.

Εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, μιλάμε για 4.000 παιδιά» υποστήριξε ο κ.Ανδρέου, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12 ετών.

Όπως είπε, ήδη ένα στα τέσσερα κρούσματα είναι παιδί, αναλογία που θα πάει σε τρία στα τέσσερα με το άνοιγμα των σχολείων.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ανδρέου υπογράμμισε τη σημασία του να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις για να μην υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο.