Ανδρικόπουλος: Στόχος οι πωλήσεις στο εξωτερικό να αποτελούν το 50% του τζίρου της Green Cola έως 2022

Ανδρικόπουλος: Στόχος οι πωλήσεις στο εξωτερικό να αποτελούν το 50% του τζίρου της Green Cola έως 2022

Μέσω της ένεσης ρευστότητας 2 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν τα σχέδια περαιτέρω επέκτασης στις αγορές του εξωτερικού την περίοδο 2019-2022, σύμφωνα με τον CEO.

Την άντληση του 50% των εσόδων από αγορές του εξωτερικού έχει θέσει ως στόχο για την επόμενη τριετία η διοίκηση της Green Cola Hellas όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος, Βασίλης Ανδρικόπουλος. «Η εταιρεία τον περασμένο Ιούνιο προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 2 εκατ. ευρώ και μέσω αυτής της ένεσης ρευστότητας θα χρηματοδοτηθούν τα σχέδια περαιτέρω επέκτασης στις αγορές του εξωτερικού την περίοδο 2019-2022 και η ενίσχυση του μεριδίου αγοράς στην εγχώρια αγορά» αναφέρει σχετικά.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της εξωστρέφειας η διοίκηση έχει θέσει ως στόχο την προσεχή τριετία οι πωλήσεις εκτός Ελλάδος να αποτελέσουν το 50% του συνολικού της τζίρου από 30% που είναι σήμερα.

«H Green Cola είναι ένα αυθεντικό προϊόν με μια μοναδική συνταγή. Η αντικατάσταση της ζάχαρης με αυτή της στέβια και τη χρήση φυσικών γλυκαντικών υλών, αποτέλεσε μια καινοτομία στην κατηγορία των αναψυκτικών. Αυτό ,φυσικά, επιβεβαιώνεται από τη μεγάλη αποδοχή, που από ότι βλέπουμε είναι καθολική σε όλες τις χώρες που έχει λανσαριστεί μέχρι και σήμερα» τονίζει ο κ. Ανδρικόπουλος και συνεχίζει: «H εταιρεία έχει σήμερα παρουσία σε 25 αγορές με εξαγωγές που πραγματοποιούνται σε αυτές καθώς και παρουσία σε 10 αγορές με τοπική παραγωγή, μέσω συνεργασίας με εμφιαλωτές. Έχουμε ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία και τη δραστηριότητά μας σε περιοχές όπως αυτές της Ιβηρικής, της Γερμανίας, της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Παράλληλα, εστιάζουμε στις Αραβικές χώρες, την Αμερική και την Αυστραλία».

Ενίσχυση προϊοντικού χαρτοφυλακίου

Στην εγχώρια αγορά, στόχος της διοίκησης είναι η περαιτέρω διεύρυνση του μεριδίου αγοράς, καθώς επίσης και η ενίσχυση της κατηγορίας των flavor αναψυκτικών.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρικόπουλο, η Green Cola Hellas συνεχίζει να υλοποιεί με σταθερούς ρυθμούς το πλάνο ανάπτυξής της, ενισχύοντας τον άξονα του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της με την προσθήκη νέων καινοτόμων προϊόντων στην κατηγορία των αναψυκτικών με γεύση φρούτων. «Το 2018 η εταιρεία συνέχισε να υποστηρίζει το βασικό της προϊόν, την Green Cola και λάνσαρε στο δεύτερο εξάμηνο τα προϊόντα Green Flavors (πορτοκαλάδα με και χωρίς ανθρακικό, λεμονάδα και βυσσινάδα)». Σημειώνεται ότι η παραγωγή των νέων κωδικών θα πραγματοποιείται στις παραγωγικές μονάδες της Ορεστιάδας και της Αττικής αντίστοιχα, εξυπηρετώντας εξ ολοκλήρου την κάλυψη διανομής στην ελληνική επικράτεια.

Σε συνέχεια του αυξημένου ρυθμού ανάπτυξης που παρουσιάζει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με συνεχή διερεύνηση στρατηγικών συνεργατών, η Green Cola διατηρεί σταθερά τη δεύτερη θέση στην κατηγορία αναψυκτικών τύπου cola καταγράφοντας υψηλό μερίδιο αγοράς , ενώ είναι πρώτη σε προτιμήσεις στην κατηγορία των αναψυκτικών με στέβια με συντριπτικό ποσοστό που ξεπερνά το 70%.

«Παράλληλα, τα flavors, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σχεδόν δύο μηνών, έφτασαν σε μερίδιο το 5%» ανέφερε ο κ. Ανδρικόπουλος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μεγάλη αποδοχή των προϊόντων της εταιρείας από τους καταναλωτές.

Όπως επισημαίνει, από το 2012 και την είσοδο της πρώτης Cola με φυσικά συστατικά και γλυκαντικά από το φυτό στέβια, η Green Cola κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία αναψυκτικών, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό της ελληνικής αγοράς. Πλέον, με την αυξημένη καταναλωτική ζήτηση επιβεβαιώνει την δυναμική της πορεία και εντάσσει επιπλέον στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο γεύσεις με φρούτα, πάντα με την αυθεντική και πρωτότυπη συνταγή της.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, τόνισε ότι ο τζίρος της εταιρείας το 2018 σε ενοποιημένο επίπεδο θα κλείσει στα 15 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 3%. Όπως σημειώνει ο κ. Ανδρικόπουλος «Η Green Cola πέτυχε αυτή την αύξηση στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά με έντονη δραστηριότητα μεγάλων παικτών».

Εξίσου σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Ανδρικόπουλο, το γεγονός ότι το 2019 η εταιρεία θα παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα ως αποτέλεσμα κινήσεων της διοίκησης που αφορούσαν στον εξορθολογισμό της παραγωγής του κόστους. «Έχουμε κάνει αλλαγές σε ό,τι αφορά στη δομή των οικονομικών της εταιρείας και περιμένουμε θετικό πρόσημο στα EBITDA και σημαντική αύξηση πωλήσεων το 2019. Βασικοί στρατηγικοί στόχοι για το 2019 είναι η περαιτέρω ενίσχυση της Green Cola στην Ελλάδα- τόσο στην κρύα αγορά όσο και στο οργανωμένο λιανεμπόριο, η διείσδυση στην κατηγορία των flavor αναψυκτικών και η περαιτέρω ανάπτυξη στις ξένες αγορές».

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Ανδρικόπουλος: Ένας «dealmaker» με πολλά επιχειρηματικά «καπέλα»

Green Cola: Τα νέα flavor αναψυκτικά και η διαρκής επέκταση στο εξωτερικό