Ανδρουλάκης: Ισχυρές πολιτικές για την κοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Ανδρουλάκης: Ισχυρές πολιτικές για την κοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη
Στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Αιγάλεω παρέστη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τη Μεγάλη Παρασκευή 03 Μαΐου 2024. Μεγάλο Σάββατο 04 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου.

«Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες, με την ψήφο τους, έχουν τη δύναμη να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που εδώ και πέντε χρόνια η μόνη “σταθερότητα” που έφερε στη χώρα είναι η σταθερή απόκλιση από το επίπεδο ζωής των πιο ανεπτυγμένων κρατών της Ευρώπης. Με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα αποκτήσουν ξανά μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα μπει εμπόδιο στην ασυδοσία της κυβέρνησης», δηλώνει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μπορούμε και αξίζουμε πολύ καλύτερα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Να μην αφήσουμε το μέλλον των λαών μας στα χέρια των συντηρητικών δυνάμεων και της άκρας Δεξιάς. Μπορούμε οι Σοσιαλδημοκράτες να αγωνιστούμε με επιτυχία για μια Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης, που θα είναι φάρος σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της βιώσιμης ανάπτυξης και της δικαιοσύνης σε έναν κόσμο που παρασύρεται στη δίνη της αστάθειας», προσθέτει με την επισήμανση πως για τους Σοσιαλδημοκράτες η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι ο μόνος δρόμος για να προστατευτεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Σχετικά με τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει πως το βράδυ της 9ης Ιουνίου το κόμμα θα είναι ξανά στην όχθη των νικητών έχοντας αυξήσει τα ποσοστά του σε σχέση τόσο με τις ευρωπαϊκές όσο και με τις τελευταίες εθνικές εκλογές πολύ περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα. «Όμως, ο στόχος μας δεν είναι απλώς ποσοτικός. Θέλουμε να έχουμε τη δύναμη για να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και στις επόμενες εθνικές εκλογές να υπάρχει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία μία ισχυρή κυβερνητική επιλογή, που θα μπορεί να βάλει τέλος στην αλαζονεία», σημειώνει και προσθέτει: «Το μήνυμα, λοιπόν, είναι ότι ισχυρή Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη σημαίνει ισχυρές πολιτικές για την κοινωνία, το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημοκρατία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επαναλαμβάνει εμφατικά τη δέσμευσή του να αναλάβει μετά τις ευρωεκλογές μία μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, «πάνω στο τραπέζι, στο φως της ημέρας, στη βάση της κοινωνικής συμμαχίας που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε. Στρατηγικός μου στόχος είναι μια σύγχρονη και ισχυρή Κεντροαριστερά, που θα είναι η αυριανή κυβέρνηση στον τόπο», όπως τονίζει .«Γι’ αυτό ζητώ ισχυρή εντολή στις 9 Ιουνίου, με ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ, ώστε να διασφαλίσω την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο, ούτε την πολυτέλεια πειραματισμών, που έχουν στοιχίσει στο παρελθόν. Ο προοδευτικός κόσμος έχει αντιληφθεί ποιος είναι σε θέση -με σοβαρότητα, γνώση των θεμάτων, αξιοπιστία και συνέπεια λόγων και έργων- να συνομιλήσει και να ενώσει όλον τον χώρο, από το προοδευτικό Κέντρο, την πολιτική Οικολογία έως την Αριστερά. Αυτό τον προοδευτικό πλουραλισμό και τη δυνατότητά ανασύνθεσής του, θέλω και μπορώ να τον εγγυηθώ προσωπικά μετά την 9η Ιουνίου», συμπληρώνει.

Για την έξαρση της ακρίβειας επισημαίνει ότι ο πληθωρισμός δεν θα μειωθεί με την επιστολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Η ακρίβεια φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη γιατί οι επιπτώσεις είναι πολλαπλάσιες από τα υπόλοιπα κράτη. Ο πληθωρισμός απληστίας αυξάνει τα κέρδη των λίγων εις βάρος των μισθωτών, των πιο ευάλωτων, των μεσαίων στρωμάτων», υποστηρίζει και δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των εισοδημάτων των πολιτών, με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για συγκεκριμένο διάστημα, που θα χρηματοδοτηθεί από τα υπερέσοδα των έμμεσων φόρων, που εισρέουν στα κρατικά ταμεία. «Εμείς δεν μιλάμε για μηδενικό ΦΠΑ στα πάντα και για πάντα, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι βολεύει τον κ. Μητσοτάκη να απαντά σε “λύσεις” μη εφαρμόσιμες. Εμείς πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή και πραγματικά ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού, στελεχωμένη με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και με επαρκείς προσλήψεις καταρτισμένων υπαλλήλων, αλλά και εξοπλισμένη με τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Προτείνουμε, επίσης, τη θέσπιση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ώστε να γνωρίζουμε ποια προϊόντα σε άλλες χώρες είναι φθηνότερα σε σχέση με την Ελλάδα, και να γίνονται εκστρατείες ενάντια σε αυτές τις πολυεθνικές, που αισχροκερδούν στην πλάτη του ελληνικού λαού», υπογραμμίζει.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι αγωνίζεται «για ένα κράτος δικαίου, που δεν πλήττεται από υπόγειες και σκοτεινές διαδρομές, όπου μπορεί ο κάθε Καμμένος και ψεκασμένος να αναπαράγει ψεύδη που δίνουν εν τέλει άλλοθι στις παραθεσμικές ενέργειες του Μαξίμου. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι προκλητικό το γεγονός ότι η ΕΥΠ δεν εφαρμόζει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας και αρνείται να ενημερώσει την ΑΔΑΕ για τους τυπικούς λόγους της παρακολούθησής μου. Τι έχει να πει άραγε για αυτήν την εξέλιξη ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης; Επαναλαμβάνω ότι όποιος εμποδίσει την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ θα είναι νομικά υπόλογος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ