Ανδρουλάκης: Τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις για το ΠΑΣΟΚ – Αιχμές από Κατρίνη, Ευθυμίου και Μαργαρίτη

Ανδρουλάκης: Τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις για το ΠΑΣΟΚ – Αιχμές από Κατρίνη, Ευθυμίου και Μαργαρίτη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης (Δ) μιλάει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, στα γραφεία του κόμματος, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υποστήριξε ότι μετά από δώδεκα χρόνια το χρώμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στον εκλογικό χάρτη.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στο τέλος του μηνός, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον οδικό χάρτη για το άν και πότε θα γίνει εκλογή ηγεσίας και το πολιτικό σχέδιο δράσης του κόμματος πρός τις εθνικές εκλογές. Αυτό ανέφερε στην εισαγωγική τοποθέτηση του ο Νίκος Ανδρουλάκης στη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το εκλογικό αποτέλεσμα απάντησε πώς ξεκίνησε μια πορεία πετυχαίνοντας τη σταδιακή άνοδο της παράταξης. «Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη αυτονομία προγράμματος και πολιτικής ισχύος. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία, ανανέωση και προοπτική. Τα έχουμε και τα τρία, αρκεί να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. Και συνέχισε: «Είναι άλλο να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει πάνω το όνομά του και η Νέα Δημοκρατία υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα. Ακούω ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ήττα η διαφορά των 24 μονάδων, που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει γίνει 2; Το 13% είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Χωρίς στήριξη συμφερόντων και χωρίς μιντικακό ούριο άνεμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποστήριξε ότι μετά από δώδεκα χρόνια το χρώμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στον εκλογικό χάρτη και είμαστε δεύτερο κόμμα σε 19 περιφέρειες.

‘Αφησε αιχμές για τα στελέχη που ασκούν κριτική λέγοντας ότι «υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους; Εμείς πήραμε 31%, η Νέα Δημοκρατία 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%. ‘Αρα, οι κεντρικές πολιτικές μας επιλογές όχι μόνο δεν τραυμάτισαν τη θέση της παράταξης στο πολιτικό σύστημα, αλλά την ενίσχυσαν».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική και δήλωσε ανοικτός στη συζήτηση προσδιορίζοντας τα προβλήματα πως είναι δύο: Μεγάλα αστικά κέντρα και κόσμος εκτός των τειχών. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναμιλήσει στην καρδιά και την ψυχή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

«Σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κ.Π.Ε. αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Οι βολές από τα στελέχη του κόμματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαία στελέχη του κόμματος άσκησαν σφοδρή κριτική στην ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, με επίκεντρο την επίδοση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, ανέφερε πως «ηπραγματικότητα είναι μία. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που ήταν για χιλιάδες πολίτες: κόμμα εξουσίας».

Στη συνέχεια, ανέφερε «κάποιοι, μπορεί να είναι συμβιβασμένοι με ένα κόμμα του 13 ή του 15%, ένα κόμμα που θα παίζει μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης. Εγώ δεν είμαι».

Ακόμα, ο κ. Κατρίνης μίλησε για «στρατηγική συνεργασία πάνω σε προγραμματικές αρχές και θέσεις με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Να γίνει μία ανοιχτή πολιτική συζήτηση για το τι έγινε, τι δεν έγινε, πως πρέπει να κινηθούμε, τι επιλογές κάνουμε. Με καθαρές λύσεις και ξεκάθαρο σχέδιο».

Το έμπειρο στέλεχος και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, υποστήριξε -απαντώντας στις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη- «προσωπικά δεν δέχομαι τίποτα από όσα άκουσα. Είμαστε, με αυτά που ακούω, σαν γραφειοκράτες και περιπτωσιολόγοι».

Από την πλευρά του, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης, είπε αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη:

«Χάσαμε, μην το ψάχνεις Νίκο, δεν πετύχαμε τους στόχους μας», ενώ υποστήριξε ακόμα «έχουμε την εικόνα ενός γερασμένου κόμματος, ενός ΚΚΕ του Κέντρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: