ΑΝΕΛ: Συνεργασία με όποιον βοηθήσει «στην απελευθέρωση της χώρας»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά από τον Πάνο Καμμένο που βρέθηκε σήμερα στην Τρίπολη.

Στην Τρίπολη περιόδευσε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όπου περπάτησε την αγορά της πόλης, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και εμπόρους και συναντήθηκε και με νέους στην πλατεία Πετρινού.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Αρκαδίας του κόμματός του και μίλησε στους δημοσιογράφους για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό -«μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει». Είπε ακόμη πως οι προσπάθειες Σαμαρά για τρομοκράτηση του ελληνικού λαού αποβαίνουν άκαρπες, ενώ χαρακτήρισε «τραγικό» το προεκλογικό σποτ της ΝΔ, που απευθύνεται στους νέους.

Επιπλέον, είπε πως θα συνεργαστεί με όποιον βοηθήσει «στην απελευθέρωση της χώρας», σεβόμενος τις κόκκινες γραμμές του προγράμματός του. Είπε ακόμη πως «δεν υπάρχουν κομμουνιστές που παίρνουν με τα κονσερβοκούτια τα κεφάλια, υπάρχουν όμως αυτοπροσδιοριζόμενοι δεξιοί, ακροδεξιοί για μας, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος παίρνει τα σπίτια του κόσμου με δήμευση της περιουσίας».

Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ανέφερε ως λύση, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και την αναστολή της Συνθήκης Δουβλίνο 2, αφού η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συνθήκη επαναπροώθησης.

Σχετικά με τη δημόσια τηλεόραση, το κόμμα του -είπε- θα κρατήσει το εμπάργκο απέναντι στη ΝΕΡΙΤ και πρόσθεσε πως επιβάλλεται η ΕΡΤ «να ανοίξει την επομένη των εκλογών, χωρίς τις παλιές αμαρτίες και τα ρουσφέτια του παρελθόντος».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε, πως χρειάζεται άμεση αποκατάσταση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, που κόπηκαν με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και ταλαιπωρούνται σε επιτροπές και σημείωσε πως «η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική – καιάδα απέναντί τους».

Στο παλαιό δημαρχείο Τρίπολης, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Παυλή, και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του δήμου, με πρώτο τη διαχείριση των σκουπιδιών που βρίσκονται στον δρόμο για πολλές ημέρες, αφού δεν υπάρχει χώρος να διατεθούν, αλλά και για τις ενέργειες που γίνονται για τη μετατροπή και λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης και ως πολιτικό.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, επισήμανε ότι είναι θέμα ζωτικής σημασίας και εξέφρασε την ελπίδα του μέσα στο 2015 να υλοποιηθεί η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου σε πολιτικό για πτήσεις τσάρτερ και cargo, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα αεροδρόμιο cargo.