ΑΝΕΛ: Την παραίτησή του υπέβαλε ο Παναγιώτης Σγουρίδης – Δεν έγινε δεκτή από τον Πάνο Καμμένο

ΑΝΕΛ: Την παραίτησή του υπέβαλε ο Παναγιώτης Σγουρίδης – Δεν έγινε δεκτή από τον Πάνο Καμμένο
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης προσέρχεται στην συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα (δεν εικονίζεται), και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΑΟΚ, με αντικείμενο συζήτησης τα θέματα του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής ανάπτυξης της περιοχής, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Αιτία στάθηκαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ περί ενδεχόμενου «θερμού επεισοδίου» που θα καθυστερούσε την έλευση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη βουλή.

Την παραίτησή του στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο φέρεται να υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Σγουρίδη, «μετά από μία απάντηση που έδωσα σε ένα υποτιθέμενο σενάριο, για να μη δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση και στον Πάνο Καμμένο, έθεσα την παραίτησή μου από αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, στη διάθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Π. Σγουρίδης αποκάλυψε ότι έστειλε στον Πάνο Καμμένο sms με το οποίο έθετε την παραίτησή του στη διάθεσή του, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Αιτία στάθηκε η δήλωση του Π. Σγουρίδη νωρίτερα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να καθυστερήσει να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς, όπως είπε, «μπορεί να συμβούν γεγονότα».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να έρθει προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο τον Μάρτιο, δήλωσε: «Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να συμβούν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα τα οποία να είναι απρόβλεπτα και να αναγκάσουν αυτή η Συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο ελληνικό κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή». Στη συνέχεια, ερωτηθείς «τι θα μπορούσε να συμβεί;», απάντησε: «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» για να προσθέσει άμεσα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

Ο Π. Σγουρίδης, σε δηλώσεις του στο euro2day.gr έκανε λόγο για αδικία, για διαστρέβλωση των λόγων του και για ανεξήγητη έκταση που δόθηκε στο ζήτημα. «Άλλα πράγματα είπα και άλλα έβγαλαν έξω. Κάποιοι θέλουν οι ΑΝΕΛ να φύγουν τώρα από την κυβέρνηση. Δεν θα τους περάσει όμως αυτό», δήλωσε.

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος είχε απαντήσει μέσω δήλωσής του στον αντιπρόεδρο του κόμματός του: «Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας».