Ανεστάλη η σημερινή στάση εργασίας σε Μετρό- Κανονικά θα κινηθούν οι συρμοί

Ανεστάλη η σημερινή στάση εργασίας σε Μετρό- Κανονικά θα κινηθούν οι συρμοί
Επιβάτες φορώντας μάσκες προστασίας εξέρχοντια του σταθμού του μετρό Μοναστηρακίου, Αθήνα Σάββατο 25 Ιουλίου 2020. Eργαστηριακά επιβεβαιωμένα 31 νέα κρούσματα της νόσου covid-19 ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πάρθηκε η απόφαση οι ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στη χώρα μας έχουν υποχρέωση να διαθέτουν αποδεικτικό αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό, μετά την διαπίστωση για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σ' αυτές τις χώρες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ΣΤΑΣΥ ζήτησε το πρωί να κηρυχθεί παράνομη η σημερινή στάση εργασίας στο Μετρό.

Η Διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών προσέφυγε σήμερα το πρωί στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η προγραμματισμένη για τις 21:00 στάση εργασίας του Σωματείου Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Σωματείων Κίνησης (Σ.Η.Ε.Κ.).

Προ της έκδοσης δικαστικής απόφασης, το σωματείο αποφάσισε την αναστολή της στάσης εργασίας.

Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό θα διεξαχθούν σήμερα κανονικά.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το επιβατικό κοινό, ότι η Διοίκηση των ΣΤΑ.ΣΥ., έχοντας πλήρη συναίσθηση του κοινωνικού κόστους, που προκαλούν τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές ενέργειες, ιδίως σε μια περίοδο έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, θα προασπίζει με κάθε τρόπο την ανάγκη της απρόσκοπτης λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών.