Ανεστάλη το ταξίδι του Πρίγκιπα Χάρι στον Νότιο Πόλο

Ανεστάλη το ταξίδι του Πρίγκιπα Χάρι στον Νότιο Πόλο

Οι καιρικές συνθήκες ανέβαλαν προσωρινά την πορεία των μελών της φιλανθρωπικής αποστολής της οργάνωσης Walking With the Wounded.

Αναβολή μερικών ημερών πήρε η αποστολή προς το Νότιο Πόλο στην οποία μετέχει και ο Βρετανός πρίγκιπας Χάρι μαζί με μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Walking With The Wounded, εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Ο 29χρονος πρίγκιπας Χάρι, τέταρτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, είναι υποστηρικτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Walking With The Wounded ( Περπατώντας με τους τραυματίες) και πήρε επίσης μέρος σε ένα παρόμοιο πενθήμερο ταξίδι στο Βόρειο Πόλο το 2011. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην αποστολή είναι Βρετανοί που τραυματίστηκαν σε πεδία μαχών – κάποιοι ακρωτηριάστηκαν, άλλοι τυφλώθηκαν, υπέστησαν εγκαύματα, ή υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές μετα-τραυματικού στρες.

Η ομάδα του Βρετανού πρίγκιπα είχε αναχωρήσει την 1η Δεκεμβρίου με τελικό προορισμό το Νότιο Πόλο, σε ένα ταξίδι 280 χιλιομέτρων- με αβέβαιες καιρικές συνθήκες- που ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει 15 ημέρες Οι τρεις ομάδες ήλπιζαν να φτάσουν στον προορισμό τους στις 16 Δεκεμβρίου με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για την ενίσχυση τραυματιών πολέμου από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τον Καναδά.

«Είχαμε δύο δύσκολες ημέρες. Ο καιρός παραμένει καλός, αλλά το έδαφος είναι πολύ δύσκολο, πολύ πιο δύσκολο από ότι περιμέναμε και λόγω διάφορων παραγόντων, αποφάσισα να αναστείλω προσωρινά τον αγώνα», ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής Εντ Πάρκερ συμπληρώνοντας ότι η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με την ιατρική ομάδα. Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό οι τρεις ομάδες της αποστολής θα ενωθούν και θα συνεχίσουν ως μια, με βραδύτερους ρυθμούς για να διασχίσουν τα τελικά 112 χιλιόμετρα έως το Νότιο Πόλο.

Στην Ανταρκτική ακόμη και την περίοδο του καλοκαιριού οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και φτάνουν στους -45 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμη: Η Μέρκελ έγινε … νοικοκυρά και ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ