Ανεβάζει «ταχύτητα» η Bosch Ελλάδος

Ανεβάζει «ταχύτητα» η Bosch Ελλάδος

Η Bosch Ελλάδας γίνεται μέγας χορηγός της ομάδας Prom Racing Formula Student του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στη νέα γενιά Ελλήνων μηχανικών επενδύει η Bosch Ελλάδας καθώς αποτελεί τον μέγα χορηγό της ομάδας Prom Racing Formula Student του Ε.Μ.Π. Έπειτα από μια πολλά υποσχόμενη πρώτη εμφάνιση το 2011, οι φοιτητές από το Πολυτεχνείο βρίσκονται υπό τη σκέπη της θυγατρικής του γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα έχοντας ως απώτερο σκοπό την διεκδίκηση περισσότερων διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Η Bosch Ελλάδας, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1992, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και φιλοδοξεί μέσω αυτού του εγχειρήματος να στηρίξει την ανάπτυξη της αναλυτικής επιστημονικής σκέψης και την εξάσκηση των φοιτητών στο τομέα της μηχανικής και μηχανολογίας δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Prom Racing είναι μια ομάδα που έχει συσταθεί από ταλαντούχους φοιτητές του Ε.Μ.Π που εξειδικεύονται στην εφαρμοσμένη μηχανική-μηχανολογία και το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το 2011 ήταν η πρώτη χρονιά που η ομάδα συμμετείχε με ένα πλήρες και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο στη κατηγορία Class 1 και οι θέσεις κατάταξης που πέτυχε ήταν από τις καλύτερες για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην ιστορία του θεσμού. Κατέλαβε την 32η θέση γενικής, στις 50 συμμετοχές στο διαγωνισμό Formula Student Italy , την 25η θέση στις 28 συμμετοχές στο διαγωνισμό Formula Student Hungary και την 1η θέση στην επιμέρους κατηγορία κόστους και κατασκευής στο διαγωνισμό Formula Student Hungary.

Τα μηνύματα για την φετινή χρονιά είναι ιδιαιτέρως θετικά καθώς η Prom Racing, έπειτα από μια παύση δύο ετών, έχει πλέον εξασφαλίσει την οικονομική υποστήριξη της Bosch, χρηματοδότηση η οποία της επιτρέπει να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του δεύτερου μονοθέσιού της , θέτοντας ψηλά τον πήχη για ανταγωνιστικές επιδόσεις και διακρίσεις. Στόχος είναι η ομάδα Prom Racing powered by Bosch, να συμμετάσχει στους αγώνες στο Hockenheim της Γερμανίας και στην Πάρμα της Ιταλίας το καλοκαίρι του 2016.

Υπενθυμίζεται πως η Bosch Ελλάδος έπειτα από μια πενταετία αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων κατάφερε να επιστρέψει το 2014 σε κερδοφόρο τροχιά με τζίρο στα 33,1 εκατομμύρια ευρώ, ενισχυμένο κατά 1,6% και EBIT αυξημένο κατά 4,3% έναντι 1,7% την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επιπρόσθετα, βάσει των στοιχείων για το α‘ τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς οι πωλήσεις τριμήνου κινούνται ανοδικά κατά 12%. Σε επίπεδο ομίλου η Bosch, ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών εμφάνισε το 2014 πωλήσεις της τάξης των 49 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 360.000 υπαλλήλους σε 440 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες.

Στη χώρα μας ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 80 με την Robert Bosch Ελλάδας να συντονίζει παράλληλα τις δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.