Angelini Pharma Hellas: Προσφορά στην κοινωνία και τους πρόσφυγες

Angelini Pharma Hellas: Προσφορά στην κοινωνία και τους πρόσφυγες

Οι δράσεις της επιχείρησης σε πολλαπλούς τομείς στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η Angelini Pharma Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υποστήριξε τη διεξαγωγή ερευνητικού προγράμματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και την Οστεοπόρωση σε σχέση με την επαγγελματική έκθεση των κατοίκων στη σκόνη περλίτη και μπεντονίτη στη νήσο Μήλο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε με την αρωγή της Δημοτικής Αρχής του νησιού, της Δ/νσης και του ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ. Μήλου, διεξήχθη επιδημιολογική μελέτη με στόχο την αξιολόγηση του επιπέδου υγείας των κατοίκων της νήσου Μήλου, μέσω του λειτουργικού ελέγχου της αναπνοής, της μέτρησης της οστικής πυκνότητας και σε σχέση με την περιβαλλοντική και επαγγελματική τους έκθεση.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν αρχικά στα πλαίσια εργασιών του 22ου    Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου, ενώ δημοσιεύτηκαν στο διεθνές περιοδικό MOJ Clinical & Medical Case Reports 2015.

Στήριξη σε πρόσφυγες και μαθητές

Έχοντας ως βασική Αποστολή της τη φροντίδα για την καθημερινή Υγεία και Ευεξία, η Angelini Pharma Hellas δε θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό των ανθρώπων που την έχουν πραγματικά ανάγκη. Γι’ αυτό, με ιδιαίτερη ευαισθησία, στηρίζει με κάθε τρόπο, κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, συμβάλλοντας, έστω και στο ελάχιστο στη βελτιστοποίηση της καθημερινότητάς τους.

Για το 2016, δόθηκε προτεραιότητα στη δωρεά φαρμάκων για τη στήριξη των προσφύγων που εισήλθαν στη χώρα μας. Σημαντικότερη ενέργεια ήταν η προσφορά 3.000 τεμαχίων φαρμακευτικών σκευασμάτων στο Κέντρο Διαχείρισης Αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών Πρώτης Ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, συνεχίστηκε και φέτος η στήριξη των Ελλήνων μαθητών με την προσφορά τεχνικού εξοπλισμού (Lap tops) σε δημόσια σχολεία.

Επίσης, από το 2013 έως και σήμερα, οι άνθρωποι της Angelini Pharma Hellas έχουν δημιουργήσει τη δική τους Τράπεζα Αίματος, ένα δώρο ζωής τόσο για τις οικογένειές τους αλλά και για όσους συνανθρώπους μας βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για προσφορά αίματος (11/05/2015 διατέθηκαν φιάλες αίματος με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ).