Άνγκελα Μέρκελ: Οι πιο δύσκολοι μήνες είναι ακόμα μπροστά μας

Άνγκελα Μέρκελ: Οι πιο δύσκολοι μήνες είναι ακόμα μπροστά μας
epa08169976 German Chancellor Angela Merkel during a joint press statement with Senegalese President Macky Sall (not in the picture) at the chancellery in Berlin, Germany, 27 January 2020. German Chancellor Angela Merkel and Senegalese President Macky Sall met for bilateral talks. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν είναι ακόμα δυνατή η λήξη συναγερμού για την πανδημία, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα δυνατή η λήξη συναγερμού για την πανδημία του κορωνοϊού, αφού έρχονται οι πιο δύσκολοι μήνες.

«Φυσικά και έχουμε τους πιο δύσκολους μήνες της πανδημίας ακόμα μπροστά μας – νομίζω ότι αυτό μπορούμε να το υποθέσουμε. Ωστόσο, αυτό συνδυάζεται και με λίγη ελπίδα λόγω των εμβολίων που είναι τώρα διαθέσιμα», δήλωσε η Μέρκελ σε κλειστή συνάντηση των βουλευτών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο ημέρες τα μέτρα κατά του κορωνοϊού έγιναν αυστηρότερα στη Γερμανία. H καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων άνω των 200 ανά 100.000 κατοίκους η ακτίνα κίνησης πρέπει να περιορίζεται σε 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Οι υφιστάμενοι περιοριστικοί κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ γίνονται αυστηρότεροι σε ορισμένα σημεία.