Οι Άγγλοι ήθελαν να κάνουν την Αμφίπολη ριάλιτι!

Οι Άγγλοι ήθελαν να κάνουν την Αμφίπολη ριάλιτι!

Η πρόταση στο υπουργείο Πολιτισμού που απορρίφτηκε αμέσως.

Μια απίστευτη πρόταση αγγλικού καναλιού αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης». Συγκεκριμένα παραγωγοί αγγλόφωνης τηλεοπτικής εκπομπής πλησίασαν τον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα και πρόσφεραν …ένα γενναίο ποσό προκειμένου να εγκαταστήσουν κάμερες στην Αμφίπολη (το ποσό το καθόρισαν προτού ανακοινωθεί ότι βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός).

Σκοπός του ήταν να μεταδίδουν real picture on real time ό,τι συμβαίνει στην Αμφίπολη, ό,τι δηλαδή ανακαλύπτουν οι αρχαιολόγοι.

Ο κ. Τασούλας απέρριψε χωρίς συζήτηση την πρόταση, όπως απέρριψε και τις προτάσεις πολλών ξένων τηλεοπτικών καναλιών (ανάμεσά τους και το… BBC).

Πάντως το υπουργείο Πολιτισμού έχει έτοιμο το δικό του βίντεο για την Αμφίπολη στο οποίο δείχνει βήμα- βήμα την πορεία των ανασκαφών.

Όπως αναφέρει η στήλη, πρόκειται για μια καταπληκτική παραγωγή, η οποία όταν προβληθεί θα βοηθήσει στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Κ. Τασούλας, μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι «θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα από την μελέτη του σκελετού», σημειώνοντας, πάντως, πως …δεν υπάρχει λίστα ονομάτων για την πατρότητα των ευρημάτων της αρχαιολογικής σκαπάνης.

«Ακολουθούμε την σκαπάνη. Μετέχουμε στην γοητεία του απροσδόκητου», είπε ο Τασούλας.

«Το DNA που υπάρχει στα οστά του τύμβου Καστά αναμένεται να δώσει σύντομα απαντήσεις… Μπορούμε να κάνουμε και ψηφιακή απεικόνιση του προσώπου του υποστηρίζουν οι επιστήμονες από τη στιγμή που έχει βρεθεί ολόκληρη οδοντοστοιχία» τόνισε. «Οι ανθρωπολόγοι που θα πάρουν τώρα τη σκυτάλη θα αποφανθούν για αυτό» πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

Διαβάστε σχετικά: 

O άγνωστος της Αμφίπολης και το DNA