Ανοιχτά σήμερα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μαρκετ

Ανοιχτά σήμερα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μαρκετ
Υπάλληλος καταστήματος πραγματοποιεί ελέγχους στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, σε πελάτες καταστήματος λιανικής επί της οδού Ερμού, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, Αθήνα, Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021. Από τις 6 σήμερα το πρωί τέθηκε σε ισχύ η απόφαση με τα νέα περιοριστικά μέτρα και πλέον, μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test, θα μπορούν να εισέρχονται στα εμπορικά καταστήματα, στα κομμωτήρια, στις τράπεζες και στους ανοικτούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία, οι εκκλησίες και τα καταστήματα τροφίμων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.

Τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες καταστημάτων, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης (ΣΕΛΠΕ), θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο των εμπορικών συλλόγων τα μικρότερα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Από την Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο των εμπορικών συλλόγων τα εμπορικά θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Τα Χριστούγεννα, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.