Κάλεσμα της κυβέρνησης σε πλούσιους Ευρωπαίους συνταξιούχους: Ελάτε στην Ελλάδα και δεν θα πληρώνετε φόρους

Δεκαετή φορολογική απαλλαγή για κέρδη που απέκτησαν οπουδήποτε στον κόσμο φέρεται να είναι έτοιμη να προσφέρει η κυβέρνηση σε πλούσιους Ευρωπαίους συνταξιούχους.

Πρόσκληση στους συνταξιούχους της Ευρώπης να μετακομίσουν φορολογικά στην Ελλάδα αναμένεται να απευθύνει η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την Καθημερινή σε σημερινό της δημοσίευμα, το δέλεαρ για τους συνταξιούχους κυρίως της Βόρειας Ευρώπης, εκτός από τον καιρό της Ελλάδος, είναι και η περίπου 10ετής φορολογική απαλλαγή για τα εισοδήματά τους, δηλαδή τη σύνταξη ή οποιαδήποτε άλλα έσοδα μπορεί να έχουν από ακίνητα, ακόμα και υπεραξίες από μετοχές οπουδήποτε στον κόσμο.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο και, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα «πατήσει» πάνω στο πορτογαλικό μοντέλο που εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά το 2019. Επί της ουσίας, για μια περίοδο 10 ετών, όσοι συνταξιούχοι μετακομίσουν στην Ελλάδα και έχουν εισοδήματα στο εξωτερικό από σύνταξη ή από επιχειρηματικές δραστηριότητες ή διάφορες επενδύσεις ή έσοδα από μίσθωση ακινήτων θα απαλλαγούν από τη φορολογία.