Ανοίγει η αυλαία για το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας στην ΔΕΘ

Όλα όσα θα δούμε στο φετινό Global Agripreneurs Summit που θα κορυφωθεί με την ανάδειξη του τελικού νικητή του παγκόσμιου διαγωνισμού FutureAgroChallenge.

Το Σάββατο 7/9/2019 ανοίγει η αυλαία για το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (Global Agripreneurs Summit – GAS), που θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 6.

Το συνέδριο θα ανοίξουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης και ο Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Πάιατ. Με κεντρικό θέμα “Ο ρόλος του Αγρότη στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης – Defining the Future Farmer 4.0”, το φετινό συνέδριο φιλοξενεί διεθνείς ομιλητές, επιχειρηματίες, ερευνητές και διαμορφωτές πολιτικής στον τομέα της αγροδιατροφής, για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις σημαντικότερες σύγχρονες τάσεις στον αγροδιατροφικό τομέα.

Βασικό θέμα της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα είναι οι προκλήσεις και προοπτικές για τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα καθώς και η διαμόρφωση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε.. Τη δεύτερη ημέρα, θα συζητηθούν οι νέες τεχνολογίες και η επίδραση τους στην αγροτική παραγωγή και τη διατροφή ενώ την τρίτη ημέρα έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις-πάνελ που θα σκιαγραφήσουν το μέλλον των τροφίμων στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Παράλληλα θα κορυφωθεί η ανάδειξη του τελικού νικητή του παγκόσμιου διαγωνισμού Future Agro Challenge, στον οποίο έχουν προκριθεί 32 ομάδες από τους νικητές των συμμετεχόντων χωρών. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι 10 φιναλίστ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ζωντανά, σε μία παγκόσμια σκηνή, τις καινοτόμες ιδέες τους ενώ η νικήτρια ομάδα, που θα αναδειχθεί “Agripreneur of the Year 2019”, θα λάβει υποστήριξη, για ένα έτος, αξίας €180.000 προσαρμοσμένη στις ανάγκες της, από το δίκτυο των συνεργατών των Industry Disruptors – Game Changers .

Το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται από τους Industry Disruptors – Game Changers, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ HELEXPO στο πλαίσιο του Digital Greece, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας, του ΕΙΤ Food, της Τράπεζας Πειραιώς, του οργανισμού Global Open Data for Agriculture and Nutrition (GODAN), του SANAD Fund, της εταιρίας Wind, του Οργανισμού People’s Trust και της εταιρίας Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Το Future Agro Challenge (FAC) είναι μία ελληνική πρωτοβουλία με διεθνή παρουσία σε 64 χώρες, που δημιουργήθηκε προκειμένου να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες, αγρότες και διαμορφωτές πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στον τομέα της αγροδιατροφής. Το FAC συντονίζεται από τους Industry Disruptors – Game Changers, εκπροσωπεί το EIT Food στην Ελλάδα και έχει ως στόχο την ενίσχυση και ωρίμανση των νεοφυών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν νέα προϊόντα ή υπηρεσίες στον κλάδο της αγροδιατροφής και αποτελούν απαραίτητο πυλώνα για κάθε παραγωγική και βιώσιμη οικονομία.