Ανοίγει τις πύλες του το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2019»

Ανοίγει τις πύλες του το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2019»
Η γέφυρα που συνδέει τις επιχειρήσεις με την αγορά εργασίας!

Η μεγαλύτερη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα είναι γεγονός και ακούει στο όνομα Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, έναν θεσμό που έχει ως στόχο να αναδείξει τις τάσεις και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Η εν λόγω διοργάνωση μετρά τον ένατο χρόνο ζωής της και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των νέων που αναζητούν την τύχη τους στην αγορά εργασίας, όσο και μεγάλων επιχειρήσεων που θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους «φρέσκα» μυαλά.

Με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και τη συμμετοχή περισσότερων από 285 εισηγητών, η μεγαλύτερη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, διοργανώνεται από τον κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο, καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, και την ομάδα του, από 29 ως και 31 Μαρτίου 2019 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

Το τριήμερο Πολυσυνέδριο απευθύνεται σε νέους και νέες, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης, με στόχο να ενημερώσει σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν 21 κλάδοι και τομείς της οικονομίας (Πληροφορική, Ναυτιλία, Τουρισμός, Digital Marketing, Data Analytics, Banking, Φαρμακευτική, Υγεία, Blockchain, Consulting, Διαφήμιση, Ασφάλειες, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ρομποτική, Internet Security, Design, Logistics, Ενέργεια, Βιομηχανία Τροφίμων, Internet of Things, Mobile, Γεωργία) και να αναδείξει την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

«Η Πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες είναι για φέτος ο τιμώμενος κλάδος που θα έχει και τα περισσότερα πάνελ. Oracle, SAP, Microsoft και άλλες εταιρείες τεχνολογίας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ για πρώτη φορά καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή 27 Διευθύνοντων Συμβούλων», τονίζει στο Fortunegreece.com ο Δημήτρης Σκούρτης, Event Organizer του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας.

Η αθρόα συμμετοχή οφείλεται, σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο στο γεγονός ότι η διοργάνωση έχει καταστεί θεσμός, αλλά και στον παράγοντα digital transformation που οδηγεί τις επιχειρήσεις στην εξεύρεση νέων που διαθέτουν τις κατάλληλες τεχνολογικές δεξιότητες.

«Ακόμη και αν δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε άμεσες προσλήψεις, οι εταιρείες δίνουν το παρών, καθώς θέλουν να ενισχύσουν το employer branding τους, αλλά και να έχουν εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά. Θα έλεγα ότι το Πανόραμα προσφέρει ποικιλοτρόπως στην αγορά εργασίας, καθώς φέρνει σε επαφή φοιτητές με επιχειρήσεις, βοηθώντας τους πρώτους να καταλήξουν στον επαγγελματικό προσανατολισμό που θα ακολουθήσουν. Και αυτό είναι μεγάλο όφελος για κάποιον που είναι στο δεύτερο έτος και καλείται να λάβει μια απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον του», επισημαίνει ο κ. Σκούρτης.

Στο πλαίσιο του «Πανοράματος» θα φιλοξενηθούν φέτος στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, 114 θεματικές ενότητες – πάνελ, workshop, παρουσιάσεις κτλ.- με τη συμμετοχή 285 διακεκριμένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων είναι 27 Διευθύνοντες Σύμβουλοι και 15 Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, Στελέχη Marketing & Επικοινωνίας, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Επιχειρηματίες επιτυχημένων startups, Communication & Consulting Specialists κ.ά..

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα χρόνια που «τρέχει» η διοργάνωση, περισσότεροι από 28.000 νέοι και νέες έχουν παρακολουθήσει, συνολικά, το «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», τουλάχιστον χίλιοι διακεκριμένοι ομιλητές έχουν παρουσιάσει εισηγήσεις και έχουν συμμετάσχει σε ενημερωτικά workshops και ανοικτές συζητήσεις με το κοινό και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 160 εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σημαντικές εταιρείες, στο πλαίσιο των «Business Days» στις οποίες έχουν συμμετάσχει 4.300 νέοι και νέες.

BUSINESS DAYS 2019

  • Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριήμερου «Πανοράματος» γίνονται κατ’ αποκλειστικότητα οι αιτήσεις εγγραφής στον επιτυχημένο θεσμό Business Days, που υλοποιείται φέτος για έβδομη χρονιά. Το περιεχόμενο των Business Days αφορά σε εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων που θα πραγματοποιηθούν σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, μεταξύ 2 Μαΐου και 20 Ιουλίου 2019. Όπως λέει και ο κ. Σκούρτης είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος της διοργάνωσης, δεδομένου ότι οι νέοι έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν εταιρείες, να δουν τον τρόπο λειτουργίας τους και να κερδίσουν, εκτός από την εμπειρία, τη δυνατότητα απασχόλησης.
  • Στα περσινά 37 Business Days συμμετείχαν 900 νέοι και νέες και φέτος ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε 42.

Όσο για τις εισηγήσεις, αυτές αφορούν:

  • Τάσεις και ευκαιρίες στην Πληροφορική: συζήτηση με τέσσερα κορυφαία στελέχη του χώρου
  • Συζήτηση με τέσσερις Διευθύνοντες Συμβούλους: η πορεία προς την επαγγελματική επιτυχία
  • Τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική: τάσεις, φόβοι και ευκαιρίες
  • Εξελίξεις στον κλάδο της Βιομηχανίας Τροφίμων: τάσεις και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση
  • Data Analytics: ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας που προσφέρει ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και απασχόλησης

Τέλος, το κόστος συμμετοχής στο Πολυσυνέδριο είναι 5 ευρώ για μία ημέρα ή 10 ευρώ για όλο το τριήμερο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν online, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, είτε απευθείας στην υποδοχή του συνεδρίου.