Ανοίγει ξανά το βιβλίο του ομολόγου της ΔΕΗ για ακόμη 100 εκατ. ευρώ

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στις αγορές και πάλι η ΔΕΗ για 100 εκ. ευρώ. Ανοίγει ξανά το βιβλίο προσφορών του ομολόγου βιωσιμότητας. Μεγάλη η ζήτηση από διεθνείς επενδυτές. Ανοικτό το βιβλίο μόνο για μία μέρα. Επιτόκιο στο 3,5% με 3,7% εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

Στις αγορές βγαίνει ξανά η ΔΕΗ τη Δευτέρα προκειμένου να δανειστεί άλλα 100 εκ. ευρώ.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες διεθνείς επενδυτές ζητούσαν την περασμένη εβδομάδα από τους συντονιστές αναδόχους της προηγούμενης έκδοσης του ομολόγου βιωσιμότητας το άνοιγμα εκ νέου του βιβλίου προσφορών προκειμένου να τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δημόσια εταιρία αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση μεθαύριο Δευτέρα 22 Μαρτίου προκειμένου να αντλήσει επιπλέον 100 εκ. ευρώ. Το βιβλίο των προσφορών εκτιμάται ότι θα μείνει ανοικτό μόνο για τη μέρα εκείνη.

Παράγοντες της αγοράς, θεωρούν ότι το κουπόνι για την άντληση των κεφαλαίων μέσω του ομολόγου αναμένεται να κινηθεί ανάμεσα στο 3,5% με 3,7%, ενώ το ποσό που θα επιδιώξει να δανειστεί θα αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του δανεισμού της καθώς και για επενδύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη έκδοση των 500 εκ. ευρώ υπερκαλύφθηκε έξι φορές, κατά τις πληροφορίες, ενώ η ΔΕΗ όπως ανακοίνωσε άντλησε κεφάλαια 650 εκ. ευρώ με επιτόκιο 3,875%. Το 70% των προσφορών προήλθε από ξένους επενδυτές, οι οποίοι ήταν κι εκείνοι, που κατά τις πηγές, ζήτησαν και νέα έκδοση.