Άνοιγμα στη πόλη του Φωτός για τον Οίκο Zolota

Άνοιγμα στη πόλη του Φωτός για τον Οίκο Zolota

O διάσημος ελληνικός οίκος χρυσοχοΐας ανοίγει το νέο του κατάστημα στο Παρίσι.

Στον αριθμό 3 της οδού Miromesnil, στη γωνία του Faubourg Saint-Honoré, στο 8ο διαμέρισμα, ο Zolotas άνοιξε το νέο του παρισινό κατάστημα.

Μέλος της Επιτροπής Colbert, ο Οίκος συναντιέται φέτος με τις εκλεκτότερες γαλλικές και ευρωπαϊκές εταιρίες για να μοιραστεί μαζί τους τις αξίες μετάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς, και να συμβάλει στην ακτινοβολία της τεχνογνωσίας  της βιομηχανίας προϊόντων πολυτελείας.

Ο Οίκος διατηρεί τον οικογενειακό του χαρακτήρα και, σήμερα, η νέα γενιά αντιπροσωπεύεται από τον Γιώργο Παπαλέξη. Καλλιτεχνικός διευθυντής και διευθυντής δημιουργικού από το 2007, επιλέγει την εξέλιξη του στιλ του κοσμήματος Zolotas σεβόμενος την παράδοση του Οίκου: υπογραμμίζει την ταυτότητά του επιβάλλοντας ταυτόχρονα μια νέα ματιά  στην εικόνα του δημιουργικού του κόσμου.

Αναθέτει στον Αθηναίο αρχιτέκτονα Λυκούργο Ψαρέα την αποστολή να προσαρμόσει στον χώρο του Παρισιού την ατμόσφαιρα και τους αρχιτεκτονικούς κώδικες που είχαν δημιουργηθεί το 2007 για το flagship store της Αθήνας. Το λευκό μάρμαρο που περιβάλλει τις προσόψεις μοιάζει να ανασυνθέτει το κάλλος ενός αρχαίου ναού. Στο Παρίσι, τα βασικά χρώματα αναθεωρούνται. Σε ένα φόντο γκρι περλέ, σχεδόν διάφανο, προστίθεται μια βαθυκόκκινη πινελιά, που σε συνδυασμό με το γαλανόλευκο των ελληνικών χρωμάτων, παραπέμπει με νόημα στο εθνικό σύμβολο της Γαλλίας.

Τα έπιπλα και τα εκθετήρια των σαλονιών είναι σμιλεμένα σε ορείχαλκο με μοτίβα παραστατικών κοσμημάτων.  Το πολύτιμο ξύλο είναι επιχρυσωμένο και δερματόδετο. Η προσεγμένη επιλογή των υλικών και των μορφών αναδεικνύουν τις δημιουργίες του Οίκου. Το ζεστό περιβάλλον και οι άνετοι χώροι προσκαλούν τον επισκέπτη να απολαύσει το ταξίδι της ανακάλυψης.

Κάθε χώρος αντανακλά την ταυτότητα του στιλ μιας συγκεκριμένης συλλογής. Στην υποδοχή,  ένα κυκλικό «Jewelry Bar»  φιλοξενεί σε μόνιμη βάση τις εποχιακές συλλογές, κοσμήματα και αξεσουάρ σε χρυσό, ασήμι, δέρμα και ατσάλι. Για τα εγκαίνια του καταστήματος, επιλέχθηκε η συλλογή THETIS, το γούρι του 2016 σε κίτρινο, λευκό ή ροζ χρυσό και ασήμι, με ή χωρίς πολύτιμους λίθους, δεμένα ή διακοσμημένα με σμάλτο.

Στο κέντρο του χώρου, η βιτρίνα « Choros » σε σχήμα ροτόντας, λαξευμένη σε ορείχαλκο, υποδέχεται τις νέες δημιουργίες. Δαχτυλίδια και περιλαίμια σε αχάτη, λαζουρίτη και κορναλίνα, στα οποία έχει χαραχθεί η μορφή της Σφίγγας των Θηβών ή της θεάς Αθηνάς, αμφότερα σύμβολα της σοφίας.

Οι τρεις θήκες-βιτρίνες « Ηρακλής », φιλοξενούν πάνω σε μεταλλικά ορειχάλκινα στηρίγματα τα εμβληματικά κομμάτια των ιστορικών συλλογών και ορόσημων του Οίκου: SNAKE-LACE, BYZANCE, DIAMOND ARIA.

Στον πρώτο όροφο, και στο ίδιο αρχιτεκτονικό περιβάλλον,  εκτίθενται τα κλασικά κοσμήματα του χρυσοχόου.

Ο νέος παρισινός χώρος του  Οίκου Zolotas σάς προσκαλεί να ανακαλύψετε τη λάμψη ενός υπέροχου ελληνικού μύθου.

1/2