Ανοίγουν ξανά από σήμερα τα καταστήματα του ΟΠΑΠ- Πώς θα λειτουργήσουν

Ανοίγουν ξανά από σήμερα τα καταστήματα του ΟΠΑΠ- Πώς θα λειτουργήσουν
Ôï êôßñéï äéïßêçóçò ôïõ ÏÐÁÐ, ÁèÞíá ÐÝìðôç 25 Éáíïõáñßïõ 2018. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των πρακτόρων, των πελατών και των εργαζομένων, τονίζει ο ΟΠΑΠ. Ποια μέτρα λαμβάνονται.

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια σχετικής απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού COVID-19, το δίκτυο των περίπου 3.750 καταστημάτων του επαναλειτουργεί από τις 11 Μαΐου 2020. Οι πλανόδιοι πωλητές της Ελληνικά Λαχεία θα μπορούν να διανέμουν ξανά τα προϊόντα της εταιρείας (ΣΚΡΑΤΣ και Λαχεία) από την ίδια ημερομηνία.

Όπως τονίζει ο Οργανισμός στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, «σε αυτή την πρωτοφανή περίοδο για την ελληνική κοινωνία και αγορά, κορυφαία προτεραιότητα του OΠΑΠ αποτελεί η υγεία και η ασφάλεια των πρακτόρων, των πελατών και των εργαζομένων του. Στη βάση αυτή, η εταιρεία υιοθετεί ολοκληρωμένα προληπτικά μέτρα, που συμμορφώνονται πλήρως με τα πρωτόκολλα υγιεινής και τους κανόνες λειτουργίας, που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα εξής μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τίθενται σε ισχύ, σε όλα τα πρακτορεία OΠΑΠ:

  • Η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων θα πραγματοποιείται στις 10:00 για τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε Αττική (πλην νήσων) και στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η λειτουργία των καταστημάτων θα ξεκινάει στις 09:00.
  • Τα καταστήματα θα λειτουργούν αποκλειστικά με εξυπηρέτηση ορθίων, χωρίς τραπεζοκαθίσματα για τους πελάτες
  • Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων
  • Ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και τους πελάτες
  • Καθορισμός μέγιστου αριθμού εργαζομένων και πελατών εντός των καταστημάτων:

-Για καταστήματα έως 20 τ.μ.: 4 άτομα

-Για καταστήματα από 20 τ.μ. έως 100 τ.μ.: 4 άτομα και 1 άτομο ανά 10 τ.μ.

-Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.: 12 άτομα και 1 άτομο ανά 15 τ.μ.

-Για καταστήματα άνω των 300 τ.μ. που αναπτύσσονται σε επίπεδα (ορόφους): 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο

Ο OΠΑΠ διαβεβαιώνει τους πελάτες ότι οι εργαζόμενοι και οι πράκτορές του εργάζονται για να διασφαλίσουν την ομαλή επαναλειτουργία του δικτύου καταστημάτων και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους, προσφέροντας και πάλι τα παιχνίδια του OΠΑΠ. Επίσης, ο OΠΑΠ καλεί τους πελάτες να τηρήσουν με προσοχή τις οδηγίες πρόληψης και υγιεινής και να αποφεύγουν το συνωστισμό εντός και εκτός καταστημάτων.

Τέλος, σημειώνεται ότι η λειτουργία των καταστημάτων PLAY και η ιπποδρομιακή δραστηριότητα στο Markopoulo Park στην Ελλάδα, καθώς και η λειτουργία του δικτύου καταστημάτων OΠΑΠ στην Κύπρο, είναι σε αναστολή μέχρι νεωτέρας. Ο OΠΑΠ θα επανέλθει με επιπλέον ενημερώσεις σχετικά με την επαναλειτουργία τους».