Ανήλικοι με καταθέσεις 3 εκατ. δολαρίων σε λίστα καταθετών στην Ελβετία!

Ανήλικοι με καταθέσεις 3 εκατ. δολαρίων σε λίστα καταθετών στην Ελβετία!

SwissLeaks: Στους 2.148 πελάτες με ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχουν επίσης, καλλιτέχνες, αγρότες και νοικοκυρές.

Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» σχετικά με τη σύνθεση της λίστας των των καταθετών στην τράπεζα HSBC που μπήκε στο μικροσκόπιο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου γνωστού με το όνομα SwissLeaks. Στους 2.148 πελάτες με ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχουν καλλιτέχνες, αγρότες και νοικοκυρές.

Μεγάλη έκπληξη επίσης προκαλεί ότι στη λίστα βρίσκονται τρεις ανήλικοι με καταθέσεις ύψους, 2,8 εκατ. δολαρίων αλλά και δικαστές, πρώην στρατιωτικοί, καθηγητές, υπάλληλοι δήμων και δημόσιοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η λίστα αποτελείται από 28 βασικές ομάδες επαγγελμάτων και καταθετών.

Η επαγγελματική κατηγορία που συγκεντρώνει τις περισσότερες καταθέσεις ήταν αυτή των ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων καθώς σε 67 λογαριασμούς μοιράζονταν 236 εκατ. δολάρια. Ακολουθούν οι συνταξιούχοι με 82 λογαριασμούς και 225 εκατ. δολάρια και οι εφοπλιστές με 217 εκατ. δολάρια σε 45 λογαριασμούς.

Ειδικά από εργαζομένους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (καθηγητές Πανεπιστημίου, υπάλληλοι δήμων, πρώην στελέχη της ΔΕΗ) βρέθηκαν 34 λογαριασμοί, 20 εκ των οποίων ήταν μηδενικοί και οι άλλοι 14 φιλοξενούσαν την περίοδο 2006-2007 περίπου 8,2 εκατ. δολάρια ενώ εντύπωση προκαλεί το εύρημα των τριών ανηλίκων καταθετών που βρέθηκαν να διατηρούν σε λογαριασμούς 2,8 εκατ. δολάρια.

Στους 2.148 πελάτες με ελληνικό ενδιαφέρον συναντά κανείς, επίσης, καλλιτέχνες, πρώην στρατιωτικούς, δικαστές έως αγρότες και νοικοκυρές.

aapinakas